0

Casa pe pamant sau apartament?

Ca orice om care doreste sa-si intemeieze o familie, m-am gandit si eu la o indatorare pe 30 de ani adica cu un credit “Prima Casa” prin care sa-mi cumpar si eu un loc al meu si sa nu mai imbogatesc proprietarul apartamentului unde stau in chirie. Analizand un pic piata imobiliara dar vazand si alegerile prietenilor mei mai apropiati m-am gandit ca tot o casa pe pamant ar fi mai potrivita si va spun de ce cred asta.

Am copilarit in apartamentul parintilor la o aruncatura de bat de centrul orasului si in acelasi timp si langa gara, adica am fost conectat in mod mai mult decat direct cu toata agitatia metropolei, odata cu trecerea timpului m-am mutat cu chirie si ghici unde, la 3 blocuri distanta adica tot in agitatia orasului. Avand in vedere ca piata imobiliara din Iasi s-a extins atat de tare au aparut si casutele de la marginea orasului, casute cu 3-4 camere si o curte de 100 – 200 de metri patrati, nici putin dar nici mult, adica nu e curtea din filmele americane unde oamenii se pierd prin gradina dar ceva mic unde sa te poti bucura in picioarele goale pe iarba.

Cand vine vorba de luat asemenea decizii care te costa jumatate de viata mai intrebi in stanga si in dreapta si majoritatea vor spune ca e mai bine la casa ca este liniste ca poti face ce vrei si ca la 40 de ani iti poti lua printre altele si masini de tuns iarba cu care iti poti pune copiii la treaba pentru bani de buzunar, dar mai este si varianta de motocultor dar acolo deja il pui la munci agricole si ar fi prea sadic.

15311511_1194489850631402_783535838_o

Nu faceti prostia sa va intrebati prietenii care e cea mai buna zona din oras pentru ca fiecare isi va lauda zona aleasa de parca ar candida la postul de primar, decizia trebuia luata dupa cateva criterii simple: cat de aglomerata este zona, cat timp faceti pana la locul de munca, daca sunt scoli gradinite in zona, daca exista mijloc de transport in comun in apropiere si daca exista supermarketuri in zona respectiva. Cam acestea ar fi cele mai importante criterii din punctul meu de vedere, in rest nu sper decat la vecini faini si multa liniste.

15321543_1194489873964733_359902259_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *