0

Cat de sigura este confidentialitatea fotografiilor de la nunta pe Facebook?

Multi dintre tinerii casatoriti doresc sa creeze un album foto privat pe Facebook, in ideea de a impartasi amintirile de nunta pe celebra retea sociala. Intr-un asemenea context se poate pune o intrebare pertinenta: este o idee buna publicarea fotografiilor de nunta si a clipurilor video pe retelele sociale? Care sunt riscurile si care sunt drepturile acelora care le posteaza atunci cand se produce un furt de fotografii? Presupunand ca mirii care decid sa faca cunoscute imaginile de la propria nunta fac parte dintre acei utilizatori de pe Internet pentru care este importanta confidentialitatea, singura solutie viabila este crearea unui album foto privat pe Facebook la care sa aiba acces doar prietenii care se vor putea bucura de vizionarea unor imagini spledide surprinse de un fotograf de nunta.

Procedand astfel, se va restrictiona accesul si doar cateva persoane vor putea privi albumul de nunta – albumul nu va fi public sau vizibil pentru oricine. Cu toate acestea, crearea unui album foto privat pe Facebook este departe de a fi practica, deoarece numai persoanele de contact, evident, cu un cont Facebook si care se afla in lista de prieteni vor putea sa il acceseze. In plus, o piraterie simpla a contului risca in orice moment sa schimbe confidentialitatea in domeniul public.

poze-nunta-001

Utilizarea Facebook pentru a partaja albume private realizate de un fotograf nunta sau clipuri video de la ceremonie este riscanta si periculoasa in ceea ce priveste intimitatea. Facebook este unul dintre locurile preferate al hackerilor din intreaga lume. Multi pot sa creada ca nu tocmai lor li se pot intampla lucruri neplacute, insa ar trebui sa se gandeasca de doua ori la acest aspect! In fiecare zi, un numar mare de utilizatori Facebook isi pierd controlul asupra confidentialitatii, avand incredere in reteaua sociala. Hackerii pot sa creeze profile false cu fotografiile furate. Aceste profiluri sunt apoi utilizate pentru a insela alti utilizatori, solicitandu-le bani sau determinandu-i sa sune la numere de telefon cu tarife premium.

Cei care doresc sa isi protejeze confidentialitatea, dar in acelasi timp doresc sa impartaseasca fotografiile de nunta cu invitatii, familia si prietenii, stiu ca exista alternative. Pot fi create spatii online sigure care pot fi impartasite apropiatilor. Prin utilizarea unui serviciu securizat, platforma ofera o adresa speciala si se vor putea crea parole pentru persoanele care vor primi acces, astfel incat acestia sa poata descarca si fotografiile si videoclipurile realizate in timpul nuntii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *