0

Cum să alegi un fotograf profesionist de încredere

Dacă te întrebi cum ai putea găsi un fotograf de încredere și cu rezultate perfecte, articolul acesta este pentru tine, iar chiar dacă nu te afli momentan în această căutare, tot îți va prinde bine pe viitor.

În rândurile de mai jos vom încerca să identificăm principalii pași pe care trebuie să îi faci pentru a angaja un fotograf care să importalizeze perfect în timp momentele magice din viața ta și a familiei tale.

Alegerea fotografului potrivit garantează că vei primi exact ceea ce ți-ai dorit, la standardele de calitate pe care le așteptai. Așadar, ți-am pregătit zece moduri în care poți identifica un fotograf profesionist de încredere.

1 Fă un research complex înainte de a aborda pe cineva
Caută recomandări în cardul prietenilor sau a familiei, citește pe forumuri sau pe alte site-uri și încearcă să găsești cât mai multe păreri despre fotografii care ți-au atras atenția prin imaginile din portofoliu. Evită să întrebi pe grupurile de Facebook deoarece te vei trezi cu sute de recomandări care vin din partea unor necunoscuți care încearcă să-și promoveze proprii prieteni.

2 Alege un fotograf care este recunoscut ca fiind profesionist
Fiecare dintre noi cunoaște pe cineva care se pricepe să facă poze reușite în vacanță, dar pentru un rezultat de excepție, va trebui un specialist care știe să se folosească de lumină și echipamente, iar la final deține și toate cunoștințele de editare foto-video. Nu angaja pe cineva care doar crede că se pricepe la fotografie, alege pe cineva care știe foarte bine ce face.

 

3 Verifică-i calificarea pe care pretinde că o are
Pe lângă portofoliu, solicită-I și informații despre studii, cursuri, experiență și caută să verifici dacă realitatea se confirmă cu ceea ce fotograful susține. O simplă căutare pe Google validează instant o bună parte din CV-ul care îți este prezentat.

4 Citește recenziile și ia legătura cu foștii clienți
Un fotograf bun își va prezenta cu mândrie portofoliul și nu va avea nici un fel de problemă dacă tu vei încerca să iei legătura cu foștii clienți pentru a le solicita un feedback vis-à-vis de serviciile care le-au fost oferite.

5 Caută pe cineva cu un stil cât mai apropiat de gusturile tale
Prin definiție, fotografia e o formă de artă iar fiecare fotograf are propria viziune, care poate să îți placă mai mult sau mai puțin. Preferi imaginile cu blitz, culorile saturate sau poate adori fotografiile supraexpuse? Pentru a evita suprizele, alege-l pe cel care are un stil cât mai apropiat de ceea ce îți dorești.

6 Abordează fotograful și vezi cât de bine comunici cu el
Odată ce ai restrâns aria de căutare la un număr redus de fotografi, ia legătura cu fiecare dintre ei și vezi cum te simți atunci când comunici. Dacă te simți confortabil la telefon, este foarte probabil să te simți confortabil și în cadrul colaborării. Profită de ocazie și explică detaliat care sunt așteptările tale de la colaborare și asigură-te că fotograful este 100% de acord cu viziunea ta.

7 Alege fotograful în funcție de specializarea pe care o are

Astfel, ia o decizie în funcție de tipul de serviciu pe care îl soliciți: fotografie de produs, artă, natură, nuntă, etc.

8 Cere mai multe informații despre editare
Cei mai bine cotați fotografi sunt recunoscuți pentru capacitatea de a-și edita fotografiile până la perfecțiune, totuși, nu toți fotografii dețin cunoștințe de editare avansate. Nu ezita să întrebi care îi este nivelul, ce softuri de editare folosește sau cât de mult timp va aloca editării fiecărei fotografii.

9 Nu îl alege pe cel mai ieftin
Poate fi tentant să alegi fotograful care vine cu cea mai bună ofertă, dar adesea acesta vine cu un deficit de skill și experiență. Profesinoștii își cunosc valoarea și au tarife corelate cu aceasta.

10 Întocmește o listă completă cu toate plățile care urmează să le faci
Nu lăsa vreo cheltuială la voia întâmplării, să te trezești cu ea atunci când îți este lumea mai dragă. Stabiliți cu exactitate care este tariful final, modul și data la care se face plata, care sunt costurile suplimentare și care sunt situațiile în care acestea pot surveni.

Sperăm că ți-am fost de ajutor și-ți dorim să găsești acel fotograf cu care să ai o conexiune care va permite să construiți amintiri frumoase împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *