0

Ce pot vizita turistii straini in Romania

Situata in sud-estul Europei, Romania este cunoscuta mai ales pentru Muntii Carpati masivi si regiunea Transilvaniei. Vizitatorii descopera in prezent ca Romania are mult mai multe de oferit – orase romane de peste 2000 de ani, cum ar fi Alba Iulia, sate in care s-au oprit timpurile ca Maramures, fortarete vechi, orase vechi frumoase pline de arhitectura baroca precum Oradea, sute de biserici, manastiri si sinagogi, precum si unele dintre cele mai frumoase parcuri din Europa. Oricare ar fi destinatia dvs. nu uitati sa folositi servicii de transfer aeroport de la City Transfer.

Bucuresti

Bucurestiul, capitala si centrul comercial si cultural al Romaniei, se afla in sudul Romaniei. Orasul vechi se reinventeaza dupa ce a supravietuit cutremurelor, doua razboaie si comunism. Centrul orasului este dominat de cladirea masiva a Palatului Parlamentului, monument al megalomaniei lui Nicolae Ceausescu. Trebuie sa va plimbati pe frumoasa strada Calea Victoriei, pentru a vedea monumentele si cladirile elegante. Soseaua Kiseleff, va va surprinde cu versiunea bucuresteana a Arcului de Triumf din Paris. Bucurati-va de aerul proaspat si de spatiile verzi ale Parcului Herastrau, si aflati istoria Romaniei la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.

Alba Iulia

Alba Iulia a fost o capitala in Imperiul Roman cu aproximativ 2000 de ani in urma, precum si o capitala medievala a Transilvaniei si locul unde s-a nascut statul modern romanesc. Situat pe platoul transilvanean de pe raul Mures, langa Muntii Apuseni, este cel mai vechi si probabil cel mai frumos oras din Romania. Aflati despre istoria bogata a orasului Alba Iulia la Muzeul National al Unirii. Chiar in afara orasului se afla doua parcuri nationale mari – Apuseni si Retezat.

Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni este situat in vestul Romaniei in Muntii Apuseni, dar include si parti din Muntii Bihor si Vladeasa. Parcul a fost creat pentru a proteja fauna unica din Romania si este renumit pentru pesterile sale, care au dezvaluit urme ale oamenilor preistorici si ale animalelor din epoca de gheata, precum si populatiilor rare de lilieci.

Baile Herculane

Baile Herculane este un mic oras romanesc din valea raului Cerna, intre Mehedinti si Muntii Cernei, la cativa kilometri de orasul Drobeta Turnu Severin. Orasul este renumit pentru cele 16 izvoare termale, fiecare cu un continut diferit de minerale, cunoscute pentru puterile lor de vindecare cu mult inainte de Romani. Exista urme de locuire umana in pesterile din apropiere, din epoca paleolitica.

Brasov

Brasov este un oras mic si pitoresc din regiunea Transilvania, inconjurat de toate partile de Muntii Carpati. In inima orasului se gasesc ramasitele zidurilor sasesti medievale si gotica Biserica Neagra, inconjurata de cafenele pline de viata. Strazile fermecatoare sunt captusite cu cladiri in stil baroc, iar Piata Sfatului este gazduita de Muzeul de Istorie Casa Sfatului.

Parcul Natural Bucegi

Situat in Muntii Bucegi din sud-centrul Romaniei, Parcul Natural Bucegi de 125 de metri patrati protejeaza un peisaj montan de canioane, pesteri, cascade, vai, pajisti si paduri. In inima parcului se afla Valea Prahovei, o destinatie populara de weekend pentru locuitorii din Bucuresti.

Vatra Dornei

Vatra Dornei este un oras din nord-estul Romaniei in regiunea istorica Bucovina, situat intr-o vale din Muntii Carpati Orientali. Prezenta izvoarelor minerale bogate a fost cunoscuta localnicilor de la mijlocul secolului al XVIII-lea, dar orasul a fost dezvoltat ca o statiune balneara in secolul al XIX-lea.

Acestea sunt doar cateva dintre frumoasele zone ale Romaniei. Daca aveti mai mult timp, nu ratati Delta Dunarii. Veti descoperi acolo zeci de specii de pesti, pasari si animale salbatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *