0

Ce sunt cosmeticele bio si avantajele acestora

Pe piata de cosmetice au aparut de cativa ani de zile tot mai multe cosmetice bio care reusesc sa ofere rezultate mult mai bune si de lunga durata fata de produsele clasice care contin chimicale. Produsele bio au un avantaj foarte mare in fata cosmeticelor pe care le folosim in mod normal. Sunt produse pentru care in tmpul cultivarii, producerii si ambalarii nu sunt folosite substante chimice.

Asadar, aceste produse sunt cosmetice fara parabeni pe care e bine sa ii eviti daca ai anumite alergii sau iti produc iritatii la nivelul pielii. Parabenii sunt substante chimice folosite si in cosmetice in special pentru proprietatile lor de conservare. Astfel, produsele cosmetice care contin parabeni au o valabilitate de utilizare mult mai mare fata de cosmeticele bio dar care de multe ori duc la aparitia unor reactii adverse incomode pentru piele.

Putem spune ca produsele bio sunt o alternativa eficienta la cosmetice fara parabeni. Acestea se bazeaza pe ingrediente 100% naturale menite sa ajute la protectia pielii si sa ii redea stralucirea dupa fiecare utilizare. In compozitia acestor cosmetice bio se regasesc de la unturi sau uleiuri vegetale, pana la ceara, conservanti naturali, diverse tipuri de plante sau argile. Sunt numeroase ingrediente naturale care fac foarte mult bine organismului fara sa produca reactii adverse sau sa creeze neplaceri pe termen lung.

Avantajele utilizarii produselor in compozitia carora se regasesc doar ingrediente naturale sunt numeroase. Printre acestea cele care ies cel mai mult in evidenta sunt: o piele mult mai sanatoasa, frumoasa si luminoasa. Asta isi doreste fiecare persoana sa aiba atunci cand utilizeaza un produs cosmetic in fiecare zi. Un avantaj foarte important e faptul ca la utilizare nu se mai introduc in piele substante chimice care pot ajunge in fluxul sanguin si care pot afecta sanatatii organismului.

De asemenea, ingredientele naturale din cosmeticele bio sunt mai eficiente si rezolva mult mai rapid problemele pielii si chiar ale parului. Chiar si parfumul cosmeticelor este produs natural din folosirea unor uleiuri esentiale si vegetale care ofera o stare de bine.

De retinut este faptul ca nu orice produs natural este si bio. Sunt si produse cu ingrediente naturale 100% care nu intra in aceasta categorie deoarece nu provin din culturi certificate. Chiar daca ingredientele sunt naturale, la cultivarea acestora se pot folosi chimicale si astfel produsele rezultate nu mai pot fi bio. Inainte de a achizitiona un produs cosmetic este ideal sa verifici lista de ingrediente astfel incat sa eviti aparitia unor iritatii sau a unor boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *