0

Ceasurile momentului: Huawei Watch W1 si Vector Watch

Trebuie sa recunosc ca de cateva luni incoace ma tot uit la preturi pentru Huawei Watch W1 si Vector Warch, desi costa cam mult, analizez piata si in viitorul nu foarte indepartat poate voi face si eu pasul asta. Ma atrag ceasurile astea mai mult acum cand acesti doi producatori le-au facut sa arate foarte bine, adica la prima vedere nici nu-ti dai seama ca sunt ceasuri inteligente, aduc mult cu cele clasice ceea ce le face sa intre pe un segment in care se afla altfel de oameni.

In prima faza m-a impresionat Huawei Watch W1 (gasesti aici pret), arata super bine, nu intru in detalii la capitolul performanta pentru ca nu are sens, nu ma intereseaza la el doar aspectul si autonomia bateriei.

HuaweiWatch1

Am descoperit si Vector Watch (gasesti aici pret) care este un produs Romanesc, ceea ce ma face sa ma simt mai mandru si mai convins ca daca il voi avea ma va face sa ma simt ca un adevarat ambasador al produselor romanesti. Ceasul arata super bine si are o autonomie a bateriei de invidiat, 30 de zile cu o singura incarcare. Vectorul nu are ecran tactil, toata treaa se face din butoanele disponibile si dispune de acel senzor care face ca ecranul ceasului sa se aprinda cand il indrepti spre ochi. Aplicatia lui Vector Watch este disponibila pentru iOS, Android si Windows.

La ambele ceasuri, preturile sunt asemanatoare, cel putin varianta cea ami scumpa poate atinge si 500 Euro, principalii operatori de telefonie mobila din Romania s-au invartit bine si de aceasta data, Vector Watch se gaseste in exclusivitate la Orange, iar Huawei Watch W1 il gasiti in exclusivitate la Vodafone.

Ceea ce gasiti la ambele modele este faptul ca arata bine, au un design premium ce se preteaza de minune pe orice tip de oameni, ambele sunt foarte usor de folosit iar sistemul de notificari este foarte simplu si intuitiv, una din diferente consta in autonomia bateriei.

M-am portat de la Orange pe Vodafone

Piata de ceasuri inteligente este inca la inceput, din pacate cei de la Apple au dat-o gresit cu produsul lor, cel putin la partea de aspect cat si al interfata si asta pentru ca din punctul meu de vedere, aspectul duce a jucarie, de zici ca e castigat la punga de chipsuri. Sunt sigur ca in 2-3 ani piata se va stabiliza si preturile vor fi mult mai decente. Acum segmentul este precum era si cu tabletele acum 2-3 ani de zile in urma, scumpe si inca in curs de perfectionare.

Si inca o chestie faina este ca aceste ceasuri incep sa fie promovate precum chestiile elgate de fashion, usor usor industria marketingului la capitolul ceasurilor inteligente depaseste idea banala de tehnologie si asa mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *