0

Cladirile pe structuri metalice pot avea si ele arhitecturi frumoase

Sunt uimit cu cata rapiditate se construiesc in ziua de astazi cladirile de birouri in general. Vazusem cu ceva timp in urma cum prin Asia, au reusit sa ridice unele structuri metalice in doar cateva zeci de zile, iar muncitorii care se ocupau de finisaje, lucrau la foc automat si au reusit sa dea in folosinta imobilul ala de zeci de etaje in doar 3 luni sau ceva de genul asta si culmea este ca toata cladirea aia indeplinea toate criteriile necesare ca sa reziste unui cutremur de peste 8 grade, lucru care este o performanta ridicata.

Desi este nevoie de un anumit tip de sol pentru astfel de blocuri, in Romania am vazut ca se ridica unele hale metalice in cateva saptamani, iar in 1-2 luni deja sunt gata pentru scopul pentru care au fost construite.

Prin Canada sunt cateva cladiri de genul asta care au si o arhitectura de te lasa masca si poate e mai sanatos asa, mai renuntam la ciment si praf care oricum ne sufoca zilnic alaturi de poluarea masinilor. Nu stiu cat sunt garantate aceste cladiri si ce se intampla cu ele peste 40 – 50 de ani dar daca costurile sunt mult mai mici decat a metodelor clasice de constructii, iti convine sa darami si sa faci din nou decat sa repari si sa inlocuiesti.

Ce parere aveti?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *