0

Climatizarea și răcirea prin evaporare

În aricolul de ma jos vom discuta despre diferența dintre cele două alemente și avantajele pe care le prezintă climatizarea, resprectiv răcirea prin evaporare.

Un răcitor prin evaporare este un sistem utilizat din cele mai vechi timpuri, o alternativă foare bună la unitățile de climatizarare clasice; decizia, însă, trebuie luată în funcție de zona geografică în care locuiți deoarece el funcționează prin scăderea temperaturii prin evaporarea apei, ceea ce determină creșterea nivelului de umiditate. Se recomandă, deci, montarea unui asemenea aparat într-o zonă geografică caldă și uscată deoarece într-o zonă caldă și umedă este depotrivit.

Există câteva beneficii pe care le prezintă un asemenea răcitoare; în primul rând aceste dispozitive sunt la un preț mai bun, consumă mai puțină energie electrică, ele conferă un aer cura și proaspăt, aparatul instalându-se foarte ușor și având costuri mici de service și sunt si foarte prietenoase cu mediul deoarece dioxidul de carbon eliminat este într-o cantitate foarte mică. Un mare avantaj al acestui aparat este faptul că este foarte silețios, neutilizând compresor; aparatul prezintă un mare dezavantaj, aume faptul că trebuie lăsată o fereastră deschisă în timpul folosirii lui pentru a preveni apariția umidității

Prin urmare la un preț foarte bun, oferă beneficiile unui aer condiționat clasic.

Pentru cei care locuiesc în alt tip de climă decât cea uscată și caldă, se recomandă, totuși, un aer condiționat tradițional, așa cum este Daikin Sensira Bluevolution Inverter 18000 BTU  care aspiră aerul cald din cameră și îl transformă în aer rece și fără umezeală. Deși este ceva mai scump, utilizeză mai multă energie electrică, trebuie întreținut și curățat mai des și emite mai mult dioxid de carbon, prezintă avantajul că funcționează independent de clima de afară și este adecvat atât pentru sectorul rezidențial cât și comercial.

Pentru că nu recirculă aerul, răcitoarele prin evaporare oferă o mai bună calitate a aerului iar faptul că menține umezeala în aer presupune că nici nu deshidraează pielea prin comparație cu sistemele tradițonale de climatizare care usucă ochii și pielea prin eliminarea umezelii din aer, fiind adecvat persoanelor care prezintă simptome de astm bronșic.

De asmenea, se recomandă răcitoarele prin evaporare și datorită emisiilor mai mici de dioxid de carbon față de aparatele de aer condiționat convenționale și ca urmare a poluării fnice mai mici.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *