0

Cum aleg hrana uscată potrivită pentru pisici?

Pe piață există o mare varietate de mărci de hrană uscată. Deci este destul de greu să determini care este cea mai bună alegere pentru pisica ta. Iată însă care sunt cele mai bune sfaturi de care să ții cont pentru a alege hrana uscată potrivită pentru pisica ta, care să-i ofere toți nutrienții necesari, precum cea de la marca Whiskas, pe care poți să o vezi aici.

Alegerea hranei uscate potrivite pentru pisici va condiționa starea de sănătate a felinei tale. Pisica este o carnivoră strictă, are nevoie de proteine animale de unde să ia aminoacizii esențiali.

Cum trebuie să citești eticheta pentru a alege cea mai potrivită hrană pentru pisici?

Studiază ingredientele. Primul ingredient important ar trebui să corespundă cărnii și/sau peștelui, asta însemnând că este prezent în cea mai mare parte în aliment. Trebuie să se evite hrana care are ca ingredient principal, cerealele, de exemplu. De asemenea, ar trebui să se afle in topul listei pernuțele crocante cu umplutură de pui, de somon, curcan sau vită.

Trebuie de asemnenea să verfici ca hrana uscată pe care o alegi să nu aibă aditivi chimici. Alimentele Bio garantează absența acestora. Acestea nu fac parte din regimul natural al unei pisici. Nu ar trebui să fie mai mult de 20% din compoziția totală a produsului.

Glucidele ar trebui să se regăsească într-un nivel foarte mic  în hrana uscată pe care o alegi. Grăsimile vegetale ar trebui și ele evitate pe cât posibil.

Uleiurile de pește, de somon, de sardine sau macrou sunt interesante deoarece sunt surse de materii grase, acizi omega 3.

Ține cont și de nevoile nutriționale ale pisicii

Trebuie să te mai asiguri de faptul că hrana uscată pe care o alegi acoperă nevoile nutriționale ale pisicii, în funcție de vârsta sa, de greutate sau de modul de viață. Apoi mai poți face o selecție în funcție de profilul global al pisicii și eventual de rasă, dacă aceasta este predispusă la anumite maladii sau sensibilități- obezitate sau diabet.

Veterinarul este cel care te poate sfătui cel mai bine cu privire la cea mai bună alegere pe care ai putea să o faci. De asemenea, medicul veterinar cunoaște istoricul pisicii tale și poate recomanda o hrană uscată în funcție de afecțiunile de care suferă felina ta, dacă este predispusă la obezitate sau dacă are anumite carențe in organism.

Mai ține cont și de următoarele lucruri importante – o pisicuță în creștere are nevoie de mai mult calciu și de mai multe proteine față de o pisică adultă. O pisică adultă are nevoie de mai multe proteine, dar nu are nevoie de așa de multe minerale.

Media de proteine pentru o pisică de interior sterilizată ar trebui să fie mai mare de 35%. Cel mai bine ar fi să alegi hrana uscată care conține un maximum de 40% de glucide, ideal între 15 și 30%. Hrana uscată Whiskas conține proteine de calitate și ingrediente atent selecționate, delicioase și nutritive, care iși păstrează savoarea pentru mult timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *