0

Cum alegem hrana potrivita pentru cainele nostru?

Pentru stapanul unui animal, cainele inseamna la fel de mult cum inseamna un copil pentru un parinte. Ambele parti vor tot ceea ce este mai bun pentru sufletul pe care il au in grija, vor sa ii cumpere tot ceea ce este mai bun pentru el, au grija ca mereu sa ii fie bine si il iubesc neconditionat pentru totdeauna. Diferenta dintre un copil si un animal este ca de la o varsta copilul va incepe sa vorbeasca, iar astfel misiunea parintelui in a-i intelege nevoile va deveni una mai usoara.

Pe de alta parte, in cazul cainilor, de exemplu, trebuie sa fim mereu pe faza, trebuie sa intelegem lucrurile de care ar putea avea nevoie animalul, iar alegerea hranei se face impreuna cu un medic veterinar, sau urmand sfaturi clasice in legatura cu ratiile de hrana uscata si hrana umeda caini. O parte dintre aceste sfaturi generale au ajuns si la urechile noastre asa ca am decis ca astazi sa le dam si mai departe.

Hrana uscata reprezinta cea mai mare parte din dieta unui animal

Indiferent daca vorbim de un caine sau de o pisica, este important sa stim ca cea mai mare parte din dieta animalului nostru o reprezinta partea uscata a mancarii. Aceasta contine mare parte din nutreientii de care animalele au nevoie si aduce mari beneficii pe partea digestiei.

Acest tip de mancare se imparte in mai multe categorii. Printre cele mai intalnite si importante astfel de categorii de numara cele de varsta. Un animal de cateva luni va avea nevoie de un cu totul alt tip de hrana decat animalul matur. De asemenea, hrana difera la animalele castrate sau sterilizate, ele avand nevoie de o alta consistenta a mancarii.

Hrana umeda are rolul de a diversifica perceptia gusturilor cainelui nostru

Cand vine vorba insa de hrana umeda caini, discutia se schimba. Hrana umeda este cea care are rolul de a crea diversitate in gusturile si aromele pe care le experimenteaza un animal. Din acest motiv, varietatea acestui tip de hrana este mult mai mare decat in cazul bobitelor uscate. Vom gasi cu usurinta conserve sau plicuri fie in sosuri, fie in diverse „jeleuri”.

Ce este de mentionat la hrana umeda este faptul ca e important sa nu mergem mereu catre acelasi tip de hrana. Animalul nostru are nevoie de diversitate, vrea sa simta gusturi si texturi noi. Mereu entuziasmul din momentul hranirii animalului cu fractie umeda de mancare va fi mare, indiferent de ce contine acea mancare, iar daca animalul indrageste sau nu noua conserva va ramane de vazut. Important este ca noi sa punem aceste noi arome in fata lor, ei ajungand sa decida ce le place si ce nu, urmand ca noi sa luam masurile necesare in acest sens.

De unde pot achizitiona mancare de calitate pentru animalele mele?

Daca sunteti in cautarea unor noi sortimente de conserva caine si nu numai, va putem recomanda cu caldura site-ul novafood.ro. Cei de la Nova Food fac tot posibilul sa puna pe piata din Romania o varietate larga de mancaruri si gustari pentru animale. Pe site-ul acestora veti gasi diverse sortimente de mancare pentru mai multe specii de animale, precum si diverse accesorii pentru acestea. Comanda se poate plasa ca pe orice alt site, iar produsele comandata vor ajunge la dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Date de contact:

Telefon: 0724239215

E-mail: office@novafood.ro

Adresa: Str. Baciului nr. 4 bl. 9 sc. 3 ap. 99, sector 5, București, România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *