2

Cum alegi banca pentru banii tai

Sunt client la ING din anul 2005 si am ales pe vremea aia banca asta pentru ca era singura care imi oferea cea mai buna experienta pentru plati online atat in Romania cat si in strainatate. Imi aduc aminte ca pe atunci era mare nebunie cu ebay.com, pariurile online si era singurul care oferea un internet banking decent. La urma urmei in alegerea unei banci cat si in orice servicii ce costa bani, factorul decizional sta in experienta pe care o ai de zi cu zi.

Desi sunt de parere ca avem nevoie de educatie financiara multi dintre noi aleg aleatoriu sau tinand cont de “banca traditionala” a familiei. Sunt de parere ca avem nevoie de… mai ales cand vorbim despre economii, tranzactii si in special toti termenii si conditiile ce tin de salariu si politica bancilor pe care le alegem. Indiferent de job, avem nevoie de un card bancar, pentru ca datorita acestuia ne usuram cu mult activitatile zilnice iar daca banca pe care o alegem vine la pachet si cu un internet banking user friendly atunci ne putem considera norocosi.

Sa stiti ca eu ma numar printre acesti norocosi caci in toti acesti 11 ani am avut doar experiente placute cu ING dar, ca tot omul, curios fiind, am zis sa incerc serviciile si a altei banci si anume Raiffesein Bank care a lansa pe piata un serviciu diferit de ce am cunoscut pana acum si care mi-a placut extrem de mult.Daca este sa fac o analiza a ce fac cel mai mult cu aplicatia bancara, cred ca verificarea soldului, transferul bancar si platile de facturi sunt pe primul loc. In concluzie ma intereseaza ca aplicatia sa fie simpla, intuitiva si cu un aspect placut si cei de la ING cu noul lor update se pare ca au complicat lucrurile foarte mult si nu inteleg de ce. Fosta aplicatie era mai prietenoasa si mai bine inchegata. Vazand ultima campanie de promovare a celor de la Raiffeisen Bank cu aplicatia Smart Mobile mi-am dat seama ca asta este ceea ce lipseste celor de la ING, dincolo de aplicatie mai trebuie ceva, iar cei de la Raiffeisen au descoperit nevoia mea.

Functiile noi pe care le aduce raiffeisen prin aplicatia Smart Mobile constau intr-un widget pe care il poti pune unde doresti tu pe ecranul telefonului mobil si acesta iti spune soldul contului. Widget-ul este configurabil din aplicatie si este extrem de usor de folosit si in acelasi timp foarte rapid. Multi poate va intrebati, “ok, dar de ce trebuie sa fac asta?”, ei ine daca esti intr-un magazin si ai vazut ceva ce-ti place foarte mult si nu mai stii cati bani ai, poti verifica in maxim 2 secunde, la ING ca sa fac aceasta operatiune trebuie sa deschid aplicatia, sa astept pana ma loghez punand parola si dupa abia pot verifica, dar la Raiffeisen printr-un simplu “swipe” poti vedea cati bani mai ai in cont. Nici macar nu trebuie sa mai intri in aplicatie, care apropo, te poti loga prin folosirea amprentei. Inca o chestie faina este ca poti da share contului tau IBAN extrem de simplu, ai apasat pe butonul de share si alegi de acolo daca vrei sa fie un simplu “copy” sau direct share in email, facebook messenger, WhatsApp etc.

Am ales sa folosesc doua banci diferite pentru ca imi este mai usor sa-mi monitorizez banii, cei care vin de la job pe o banca iar cei care vin din activitati diverse, precum blogging-ul pe un alt card, astfel pot economisi sau sa-mi tin o evidenta periodica legata de cat am castigat dintr-o parte sau cealalta.

Din pacate nu pot trece complet pe o singura banca, aici intervin plusurile si minusurile, salariul intrandu-mi la ING sunt scutit de multe comisioane, lucru care la Raiffeisen nu este posibil inca din pacate, motivul principal pentru care am ales Raiffesen sta in aplicatia lor mobila care este peste cam orice exista in acest moment pe piata.

Tu cum iti alegi banca cu care sa lucrezi ?

2 Comments

  1. Depozitele bancare sunt paguboase pentru ca dobanzile sunt mai mici decat inflatia. Daca faci asta pierzi si cele care castiga sunt bancile pentru ca se folosesc de banii tai pentru a-i imprumuta altor persoane sau firme cu dobanzi mult mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *