2

Ne trebuie educatie financiara

Am o relatie foarte frumoasa cu ING Bank si astazi am decis sa imi deschid un cont de economii. Sunt sigur ca economiile mele nu vor rezista si asta pentru ca in teorie imi doresc foarte mult sa detin astfel de bani pusi sub saltea cum s-ar zice, dar din pacate nu am o educatie financiara ca sa ma pot tine de aceasta promisiune cu mine insumi.

Chiar daca acum o luna de zile cei de la ING m-au lasat fara bani in timp ce eram intr-un concediu, iar toate cardurile si aplicatiile erau nefunctionale, tot nu sunt suparat pe ei. Am card bancar deschis la ei de mai bine de 10 ani si pentru mine inseamna mult. Si chiar daca am incercat sa-mi fac la ei un credit si nu m-au ajutat, tot nu sunt suparat pe ei.

Astazi am decis sa imi deschid un cont e economii si mi-am pus tot salariul acolo si sunt sigur ca acusi voi intra in acei bani dar am zis sa incerc, nu moare nimeni si nu ma costa nimic, nici macar 1 singur Leu.

Ar fi fain sa facem la scoala, inca din liceu cursuri de educatie financiara si sa invatam sa strangem bani pentru zile negre si mai ales sa invatam sa nu cheltuim mai mult decat producem si daca am mai invata sa nu facem risipa, atunci sunt sigur ca tineretul nostru va merge intr-o directie buna de tot. Dar cine sunt eu sa dau sfaturi statului si oamenilor, nu suntem in stare sa facem educatie fizica la scoala desi tara noastra se apropie cu pasi repezi de topurile obezitatii in Europa.

Care din voi ati incercat sa faceti economii ? Daca nimeni, atunci cred ca acum ar fi momentul macar sa incercati, aveti oferte faine la aproape toate bancile din Romania.

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *