0

Cum sa alegi cel mai bun covor de interior

Alegerea unui covor potrivit iti poate aduce o gama larga de beneficii daca stii cum sa-l alegi, pentru ca un covor nu este un simplu accesoriu de decor interior. Pe langa modul in care acesta poate completa o incapere din punct de vedere estetic, covorul contribuie activ la indeplinirea nevoilor unui amplasament si la cresterea confortului, respectiv a satisfactiei proprietarilor. Acelasi rol il au si astfel de covorase profesionale concepute special pentru a nu lasa loc de niciun fel de compromisuri cand vine vorba de indeplinirea unor dorinte si nevoi.

Iar alegerea celor mai bune covoare de interior nu a fost nicicand mai usoara daca stii dupa ce criterii sa te indrepti.

Cum alegi cel mai bun covor de interior

  1. Materialul

Un aspect ce te va interesa inainte de toate va fi compozitia pe care covorul o are la baza. O alegere foarte simpla pentru multi care lucreaza intr-un anumit domeniu si sunt in cautarea unor covorase interior pentru mediul de lucru, covoare care sa se intretina foarte simplu si sa nu se uzeze cu usurinta, sunt adesea cele de plastic sau silicon. Insa, aceste covoare nu doar ca nu aduc niciun aport amplasamentului si pot avea un rol estetic destul de neplacut in ciuda mentenantei reduse, insa se pot degrada cu usurinta.

De aceea iti recomandam covoare din materiale mai pretioase si care atesta in mod cert durabilitatea. De altfel trebuie sa tii cont ca unele materiale sunt mai greu de curatat ca altele, in timp ce pentru marea majoritate a covoarelor de top va trebui sa folosesti solutii speciale de intretinere.

  1. Grosimea

Cu cat covorul va fi mai gros, cu atat sansele mai mari ca murdaria sa se impregneze mai usor si sa intre in tesatura. Acest lucru nu inseamna decat ca respectivul covor va trebui sa fie igienizat in mod regulat pentru e preveni o serie de intamplari nedorite. De altfel, un covor mai gros va fi unul mult mai durabil si va avea totodata proprietati izolante mult mai ridicate. Un covor adesea este ales si din prisma caracteristicilor functionale, nu doar a celor estetice.

Asadar, desi un covor mai subtire poate parea mai usor de intretinut dar poate fi necesar sa-l schimb mai des, in special daca te orientezi dupa covorase HORECA, un covor mai gros si realizat din materiale de o calitate mai buna, poate fi o alegere mult mai durabila.

  1. Imprimeul

Un aspect mai putin important este si modelul pe care il alegi, respectiv forma si culoarea. Desi acesta ar trebui sa fie ultimul aspect la care sa te gandesti, toate aceste caracteristici iti pot influenta amplasamentul din punct de vedere vizual.

Covorul ales nu ar trebui sa fie nici prea mic, nici prea mare, in functie de stilul de amenajare pe care il ai in minte si de caracteristicile amplasamentului.

De altfel, pentru un decor neutru poti opta pentru un covor mai colorat, pe care sa-l transformi intr-o pata de culoare, in timp ce pentru un amplasament foarte rafinat sau dominat de culoare, poti opta pentru covoare in nuante si forme simple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *