0

Cum sa alegi cele mai bune covorase de baie antiderapante?

De cele mai multe ori, atunci cand se achizitioneaza covorase de baie antiderapante, nu se acorda o atentie la fel de sporita ca in cazul altor obiecte necesare unei bai. Dar, daca alegi un produs potrivit se pot evita foarte multe neplaceri mai ales cand vorbim de confortul si siguranta casei tale. Un covoras pentru baie antiderapant bun previne alunecarea si va oferi siguranta atunci cand pasesti afara din cada sau din dus.

Avand in vedere ca o persoana petrece destul de mult timp in baie, trebuie ales un model fabricat dintr-un material moale si calduros. Totodata, este bine ca aceste covorase antiderapante sa respecte normele sigurantei, dar sa ofere si un aspect placut.

Cum sa alegi un covoras de baie antiderapant bun?

In momentul achizitionarii unui astfel de covoras de baie trebuie sa faci o selectie intre materiale si modele disponibile pe piata. Atunci cand vrei sa cumperi covorase de baie antiderapante trebuie sa iei in considerare mai multi factori. Materialul folosit, nivelul de absortie al umiditatii, dimensiunea si chiar usurinta cu care acesta se curate sunt principalii considerenti.

Pentru a alege un covoras de baie antiderapant bun, acesta trebuie sa fie fabricat dintr-un material capabil sa absoarba umiditatea. Covorasele de baie sunt fabricate din bumbac, nailon, poliester, bambus sau pluta, aceasta din urma fiind materialul cel mai utilizat. Trebuie sa iei in considerare si utilizarea pe termen lung, asadar, va trebui sa optezi pentru un model care sa nu isi piarda din proprietati cu foarte multa usurinta de-a lungul timpului.

Este important sa alegi o marime potrivita dimensiunilor baii tale. Daca sunt prea mici va trebui sa pasesti mai des pe podeaua rece, iar riscul de alunecare este mai mare. Daca sunt prea mari, atunci vor ocupa prea mult spatiu sau se vor incovoia la margini, ceea ce nu ofera o imagine prea placuta daca iti doresti o baie ordonata si aranjata.

Rezistenta este un alt factor important si aceasta este data de materialul din care sunt fabricate covorasele dar si de modul in care au fost produse. Cele mai calitative modele sunt fabricate intr-un mod similar cu cel al carpetelor. Dintr-o bucata mai mare de material sunt taiate bucatele mai mici si sunt intarite cu o suprafata antiaderenta. In cazul in care vrei sa te asiguri de o durabilitate excelenta a covoraselor atunci alege un model care are fibrele cusute pe intaritura.

Mai ales daca ai o familie numeroasa atunci trebuie sa iei in calcul si traficul intens produs de fiecare persoana care foloseste baia.

Alege un model usor de intretinut mai ales daca ai o familie mare

Modalitatea de intretinere este si acesta un aspect demn de luat in calcul. Mai ales daca nu ai suficient timp la dispozitie atunci alege un model care poate sa fie curatat si in masina de spalat. Daca vrei un model care sa fie mai usor de pastrat curat pentru mai mult timp atunci alege unul care are mai multe desene.

Acum, ca ai aflat care sunt cele mai importante aspecte legate de alegerea unui covoras de baie antiderapant nu mai trebuie decat sa pornesti la cumparaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *