0

Cum sa pastrezi intacta stralucirea bijuteriilor tale?

Este greu de crezut ca vreo urmasa a Evei sa poata spune cu mana pe inima ca nu ii sunt dragi, fie si doar un pic, bijuteriile. Pentru ca din cele mai vechi timpuri, acestea au fost aliatul sexului frumos, i-au completat farmecul, i-au daruit gratie si i-au fost adevarate arme, transformand femeile in adevarate cuceritoare.

Si pentru ca pretuim bijuteriile, ne dorim sa ne bucuram de stralucirea lor cat mai mult timp, fie ca avem o colectie consistenta, fiind foarte pasionate de aceste simboluri de arta decorativa, adoram sa le purtam schimbandu-le frecvent, fie ca detinem doar cateva, incarcate de semnificatii extrem de dragi. Asa ca, indiferent de tipul de bijuterii din colectia personala, verighete la comanda, inele, pandantive, coliere, bratari, cercei etc, trebuie sa ne preocupam de intretinerea lor corecta, pentru a le pastra in perfecta stare cat mai mult timp, poate intrega viata, asa cum este posibil ca si noi, la randul nostru, sa avem bijuterii de suflet, mostenite de la bunici, pastrate cu grija din generatie in genaratie in familia noastra.

Iar cele cateva reguli referitoare la intretinerea in mod corect a bijuteriilor sunt unele extrem de simple, usor de respectat, deci nici pe departe ceva extrem de dificil, care sa transforme indeplinirea lor intr-o adevarata corvoada. Astfel, periodic, trebuie sa procedam la curatarea bijuteriilor noastre din aur, argint, cu sau fara pietre pretioase. Procedeul este unul simplu, avem nevoie de un bol cu apa calda, putin sapun sau detergent lichid de vase, in care bijuteriile vor fi lasate aproximativ un sfert de ora.

Acest amestec simplu le va curata de praful si impuritatile acumulate, le va  degresa si apoi le vom sterge usor cu un material textil moale si curat. Inainte de a le sterge, le putem curata, dupa inmuiere, cu o periuta, dar fara a insista mult, sa nu le zgariem.

De asemenea, putem folosi si alte solutii, fie apa cu bicarbonat de sodiu, otet sau spirt, care pot da rezultate la fel de bune. Totodata, in afara de a le curata periodic, este recomandat sa le purtam cu grija, sa le scoatem atunci cand suntem implicati in activitati casnice si utilizam diverse solutii, precum clorul, care pot ataca metalul pretios. Este recomandat ca atunci purtam anumite bijuterii in fiecare zi, sa renuntam la ele putin, doar atunci cand folosim creme, parfumuri si alte produse cosmetice, precum si atunci cand facem baie sau mergem la piscina.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *