0

De ce este important să folosești anvelope de vară în anotimpurile calde

Când vrei să pornești într-o călătorie la volanul mașinii în această vară, asigură-te că anvelopele sunt pregătite de drum. Mulți șoferi preferă să folosească anvelopele all-season pe tot parcursul anului, dar, dacă doriți performanțe deosebite când este cald afară, trebuie să investiți în anvelope de vară.

Banda de rulare netedă

La o primă privire o anvelopă de vară ar putea să vi se pară că a fost folosită și s-a tocit. Cu toate acestea, acest lucru se datorează faptului că anvelopele de vară prezintă o bandă de rulare extrem de netedă. Asta înseamnă că nu veți avea prea multă aderență dacă veți folosi aceste cauciucuri pe timpul iernii, în condiții de îngheț sau zăpadă, motiv pentru care trebuie să aveți un set de anvelope de iarnă imediat după ce vremea devine rece.

Mai mult contact cu drumul

Producătorii proiectează anvelope de vară pentru a avea cât mai mult contact fizic cu suprafața drumului. Acest lucru te poate face să te simți mai conectat la șosea în timp ce conduci prin curbe sau pe autostradă.

Mulți șoferi preferă o astfel de senzație la volan, mai ales atunci când pornesc în călătorii pe timpul verii. De aceea, anvelopele de vară sunt ideale pentru drumuri netede și uscate.

Sensibilitate la denivelări

Deși anvelopele de vară au o mulțime de avantaje, este posibil să trebuiască să sacrifici un anumit confort. Datorită impactului mai mare cu drumul și a pereților laterali joși, vei simți mai puternic toate denivelările de pe drum. Acest lucru ar putea însemna puțină rigiditate după o călătorie lungă, în funcție de nivelul de toleranță.

Pentru a vă maximiza experiența cu anvelopele de vară, investiți într-un vehicul cu suspensii bune sau în scaune cu suport lombar. Vă veți simți mai bine în timpul drumurilor lungi. De asemenea, puteți cumpăra huse speciale pentru scaune, pentru a vă maximiza confortul.

Mai multă siguranță la volan

Anvelopele de vară sunt cele care sunt special proiectate pentru a permite rularea la temperaturi ridicate. Pneurile de vară sunt mult mai eficiente în ceea ce privește nivelul de siguranță oferit, grație structurii interne și benzii de rulare. Acestea sunt fabricate dintr-un cauciuc ce permite obținerea unor performanțe înalte pe sezonul estival.

Cu alte cuvinte, cauciucurile de vară au rolul de a reduce distanțele de frânare, de a îmbunătăți aderența, manevrabilitatea și stabilitatea în viraje pe carosabilul uscat sau umed. Acestea sunt mai confortabile și mai puțin zgomotoase și au designuri diferite, adaptate mai multor stiluri de condus.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/tyre-wheel-tire-car-automobile-1714669/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *