0

În funcţie de ce criterii alegi agenţia web design cu care să îţi construieşti afacerea online

Înainte de a stabili colaborarea cu o agenţie web design este foarte important să se ţină cont de mai multe aspecte importante, astfel încât alegerea făcută să fie una cât mai bună. Cu siguranţă fiecare persoană are anumite aşteptări de la agenţia cu care colaborează, iar pentru rezultate optime, cea mai bună variantă este aceea de a face cea mai bună alegere de la început.

Ce portofoliu are fiecare agenţie web design vizată?

Portofoliul este foarte important pentru o agenţie de web design deoarece aceste agenţii au un stil de lucru. Pentru că acelaşi web designer sau programator lucrează pe mai multe proiecte, stilul acestuia se va vedea în toate site-urile proiectate. Acesta nu este un dezavantaj, însă va trebui ca persoana interesată de serviciile agenţiei să poată determina dacă stilul adoptat i se potriveşte. De asemenea, după ce este verificat portofoliul, persoana în cauză poate încerca să discute despre fiecare aspect pe care şi l-ar dori schimbat la un eventual site, astfel încât să poată determina dacă poate colabora sau nu în mod eficient cu agenţia.

Verificarea experienţei agenţiei de web design

Experienţa este foarte importantă pentru rezultate optime. Sunt mai multe aspecte de luat în calcul pentru a determina experienţa unei firme şi anume:

–           verificarea portofoliului;

–           discuţii cu membrii echipei şi cu managerii pentru a determina dacă aceştia sunt pe aceeaşi lungime cu cele mai noi tehnici utilizate în designul web;

–           verificarea site-urilor din portofoliu – acestea trebuie să respecte noile tendinţe în materie de proiectare şi design;

–           solicitarea unui număr de clienţi cu care agenţia colaborează;

–           verificarea vechimii pe piaţă.

În acest sens se recomandă însă ca persoana interesată să trateze informaţiile corect şi raţional. Dacă anumite site-uri nu sunt pliate pe tendinţele moderne, dar totuşi se regăsesc în portofoliu, este posibil ca ele să fi fost făcute mai demult şi să nu fi fost modificate.

Recenziile clienţilor

Recenziile clienţilor sunt importante şi spun foarte multe lucruri despre o agenţie de web design, dar nu reprezintă cele mai importante criterii. Aceste recenzii trebuie să fie analizate obiectiv şi corect pentru a trage o concluzie care să ajute, ţinând cont de următoarele:

–           nicio firmă nu va avea doar recenzii pozitive pentru că oamenii sunt diferiţi, însă este important ca numărul de recenzii pozitive să depăşească numărul de recenzii negative;

–           recenziile pozitive sunt naturale şi nu par a fi făcute la comandă sau prin intermediul boţilor;

–           se vor lua în calcul recenziile care au şi text şi în care clienţii îşi spun părerea în mod explicit;

–           se vor elimina recenziile care par a fi scrise cu intenţii rele sau doar din răzbunare şi în care argumentele nu sunt solide;

–           se elimină recenziile care nu au text indiferent dacă sunt negative sau pozitive.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, cu siguranţă fiecare persoană poate găsi agenţia de web design potrivită, cu care să lucreze eficient.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/student-typing-keyboard-text-woman-849822/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *