0

De ce sa porti echipament de protectie atunci cand realizezi operatiunea de sablare?

Conform normelor de protectie a muncii pentru anumite categorii de domenii de activitate se prevede obligativitatea purtarii unui echipament de protectie. Acest lucru este necesar pentru a proteja muncitorul de eventualele accidente care s-ar putea produce la locul de munca.

Chiar si atunci cand se realizeaza operatiunea de sablare este necesar sa se poarte un echipament de protectie, mai exact un costum sablare. Acesta din urma este compus dintr-un costum de protectie si o casca. Fiecare dintre aceste elemente are un rol bine stabilit si ajuta la protejarea muncitorului in timpul realizarii procesului de sablare.

Despre necesitatea purtarii unor echipamente de protectie

In momentul in care se realizeaza procese de sablare utilizand diferite tipuri de materiale precum sticla sau nisipul, diferitele suprafete care necesita sa fie curatate pot sa puna in pericol sanatatea umana, motiv pentru care purtarea unui echipament de protectie este necesar.

Operatorul echipamentelor de sablare este responsabil pentru propria siguranta in timpul realizarii proceselor de sablare iar compania care ofera aceste servicii este responsabila pentru asigurarea echipamentelor adecvate si pentru realizarea protectiei muncii.

In momentul in care o societate achizitioneaza echipamente de protectie pentru angajati, acestea trebuie sa indeplineasca o seri1e de conditii esentiale. In primul rand este vorba despre capacitatea de a proteja lucratorul in conformitate cu specificatiile legislatiei in vigoare.  Acest costum sablare despre care vorbim, trebuie inlocuit periodic dar si ori de cate ori este necesar pentru ca procesele de lucru sa se desfasoare in conditii depline de siguranta.

Motive pentru a purta un echipament de protectie in timpul sablarii diverselor suprafete

Echipamentele de protectie pentru sablare sunt fabricate din piele si tercot pentru a asigura o protectie eficienta pe toata durata procesului de lucru. Aceste costume sablare au fost special concepute pentru a garanta siguranta in timpul manipularii materialelor dar si utilizarii echipamentelor de sablare in deplina siguranta.

Cu toate ca legislatia in vigoare prevede o serie de sanctiuni pentru cei care nu respecta aceste prevederi, in Romania numarul accidentelor de munca este in continuare destul de crescut. Fiecare antreprenor care desfasoara activitati intr-un mediu care necesita utilizarea unui echipament de protectie este responsabil pentru angajatii sai. De asemenea, trebuie sa se efectueze un instructaj periodic in care sa se puncteze necesitatea de a purta un costum sablare atunci cand se realizeaza operatiuni de sablare pentru diverse tipuri de suprafete.

In momentul in care se utilizeaza astfel de costume de sablare, trebuie sa existe certitudinea ca acestea raspund tuturor conditiilor pentru a fi corespunzatoare si sigure in timpul proceselor de lucru. Pe langa costumul de sablare, muncitorul trebuie sa poarte si casti care asigura protectia capului, ochilor, fetei, urechilor si cailor respiratorii. Purtarea acestui echipament reprezinta un act responsabil pentru siguranta si sanatatea celor care asigura indeplinirea proceselor de sablare.

Echipamentele purtate trebuie sa fie de calitate si sa indeplineasca scopul principal pentru care au fost fabricate. Utilizarea acestora poate sa ofere siguranta deplina pentru fiecare angajat in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *