0

De ce sunt importante jocurile de societate?

Jocurile de societate sunt înainte de toate distractive, dar le permit copiilor să-și dezvolte mai multe abilități. Află cum să le alegi de pe un magazin online de jucarii și prezintă-le micuțului tău.

Beneficiile jocurilor de societate

Jocurile de societate sunt utile pentru a-i învăța pe copii să trăiască în grupuri. Pe parcursul jocurilor, micuții tăi jucători învață să-i asculte pe ceilalți, să respecte regulile, să-și aștepte rândul și să-și gestioneze emoțiile în caz de frustrare. În plus, aceste jocuri sunt bune pentru stima de sine a copilului, deoarece micuțul tău ar putea câștiga împotriva ta!

Jocurile de societate dezvoltă, de asemenea, capacitatea de atenție, memoria, gândirea logică și chiar abilitățile motorii fine prin manipularea pieselor, cărților și zarurilor. Unele jocuri dezvoltă, de asemenea, abilități care vor fi utile mai târziu în școală, cum ar fi jocul cu numere, litere și cuvinte, precum și vorbirea cu voce tare.

Ce jocuri de societate să alegi?

Este indicat să respecți vârsta indicată pe cutia de joc sau să ceri sfaturi pentru a nu alege un joc prea dificil pentru copilul tău. L-ar putea descuraja. Îți poți chema copilul să joace jocuri de societate începând cu vârsta de 2 ani. La această vârstă, va aprecia în special jocurile de loto sau de manipulare.

Pentru a limita costurile, poți împrumuta jocuri de la bibliotecă sau de la alți prieteni de familie.

De la vârsta de 3 ani, alegerea crește: jocuri de cărți, jocuri de memorie, cursuri, jocuri de îndemânare etc. Jocurile de societate cooperative sunt, de asemenea, interesante pe la 3 sau 4 ani. În aceste jocuri, copiii lucrează împreună pentru a atinge un obiectiv. Acest lucru le dezvoltă spiritul de echipă și îi învață să-și gestioneze mai bine emoțiile în caz de victorie sau înfrângere. De la vârsta de 5 ani, îi poți prezenta copilului tău jocuri de strategie.

Pentru a-i păstra interesul

Interesul pentru jocurile de societate variază de la copil la copil și poate dura uneori să se dezvolte. Iată câteva sfaturi pentru dezvoltarea interesului copilului tău:

  • Oferă-i o varietate de jocuri de societate pe care le găsești într-un magazin online de jucării și jocuri.
  • Jocurile trebuie să fie distractive și scurte, astfel încât copilul să vrea să se joace din nou.
  • Simte-te liber să adaptezi regulile după cum este necesar.
  • Mizează mai degrabă pe plăcerea de a juca decât pe a pierde sau a câștiga.
  • Rămâi pozitiv dacă un copil care joacă acest tip de jocuri reacționează prost, devine nerăbdător sau nu este concentrat. Apoi pune jocul deoparte. Revino la el mai târziu sau schimbă tipul de joc.

Există atât de multe jocuri de societate pe piață încât este ușor să găsești unele care se potrivesc intereselor și abilităților copilului tău.

De ținut minte

  • Jocurile de societate îi obișnuiesc pe copii să urmeze reguli pe langa dezvoltarea atenției, memoriei și gândirii logice.
  • Este bine să-i oferi copilului tău o varietate de jocuri (memorie, carduri etc.).
  • Poți adapta regulile pentru a fi distractiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *