0

Dietele naturale si impactul acestora asupra sanatatii cainilor

Inainte de a aprofunda subiectul legat de alimentatia corespunzatoare pentru caini, trebuie sa mentionam faptul ca fiecare caine are propriile nevoi. Asadar, o dieta care functioneaza pentru un anumit caine, poate fi nepotrivita pentru patrupedul tau. Cand vine vorba de cele mai potrivite alimente pentru cainele tau, este important sa consulti medicul veterinar si sa te informezi inainte de a achizitiona un anumit tip de hrana uscata.

Ce inseamna o dieta bazata pe ingrediente naturale?

Termenul „natural”, atunci cand este folosit pentru a comercializa mancare pentru caini, se refera la faptul ca alimentele trebuie sa fie conservate doar cu conservanti naturali. Cu toate acestea, proprietarii de animale de companie pot considera termenul natural ca fiind diferit de definitia reglementara. Dietele naturale, inclusiv dietele instinctuale, se bazeaza pe hranirea animalelor de companie in functie de capacitatile sau preferintele lor fiziologice, mai degraba decat simpla indeplinire a definitiei reglementare a unui produs natural pentru animale de companie.

Putem spune, totusi, ca o dieta naturala pentru animalele de companie ar trebui sa se concentreze pe includerea de ingrediente intregi, inclusiv carne, fructe si legume si pe evitarea ingredientelor percepute ca fiind prelucrate, inclusiv cereale rafinate, surse de fibre si subproduse.

Fiecare etapa a procesului de fabricatie a hranei pentru animale de companie poate afecta pozitiv sau negativ naturaletea produsului final, inclusiv prelucrarea si conservarea ingredientelor. Producatorii proceseaza diferit ingredientele si este destul de dificil sa se poata clasifica produsele alimentare pentru animale de companie ca fiind naturale. Prin urmare, identificarea unei diete naturale este un proces complex si este esential sa intelegi ingredientele, modul de preparare, prelucrare si conservare inainte de a alege hrana uscata pentru cainele tau.

Beneficiile nutritionale ale produselor alimentare naturale

Includerea ingredientelor intregi in hrana pentru animale de companie, spre deosebire de ingredientele fractionate, poate duce la concentratii mai mari de nutrienti, inclusiv fitonutrienti. In schimb, hrana procesata poate afecta digestibilitatea, biodisponibilitatea nutrientilor si sanatatea animalelor de companie.

Este recomandabil ca proprietarii de animale de companie sa aleaga hrana uscata pentru caini care este marcata ca fiind completa si echilibrata. Aceasta declaratie indica faptul ca formula furnizeaza toti nutrientii esentiali pentru o viata sanatoasa. Ingredientele de calitate sunt mai digerabile, ceea ce permite corpului cainelui sa absoarba mai multa energie din alimentele pe care le consuma.

Ideea de baza a unei diete naturale este satisfacerea nevoilor nutritionale si alinierea la capacitatile fiziologice si metabolice ale cainelui tau. S-a dovedit ca dietele bogate in proteine sau grasimi au un efect benefic asupra performantelor exercitiilor la caini. Pe de alta parte, cerealele integrale au concentratii mai mari de nutrienti, inclusiv fibre, vitamine, minerale si fitonutrienti, in comparatie cu cerealele rafinate. Totusi, exista caini care au alergii alimentare, intolerante si sufera de anumite afectiuni care nu permit consumul de cereale.

De asemenea, este important ca hrana pe care o alegi pentru cainele tau sa contina grasimi sanatoase, acestea fiind o parte esentiala a oricarei diete naturale. Acizii grasi contribuie la sanatatea pielii si a blanii si trebuie sa se regaseasca neaparat pe lista de ingrediente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *