0

Diferența dintre sterilizarea apei cu lampi UV și clorurare

Apa din casa dvs. ar trebui să fie lipsită de agenți patogeni pentru a evita bolile transmise de apă. Există mai multe modalități de dezinfectare a apei, iar clorul este cel mai frecvent dezinfectant folosit pentru a trata rezervele publice de apă pentru a ucide bacteriile care cauzează boli din apă.

Este destul de eficient în uciderea bacteriilor, virușilor și a altor microorganisme care cauzează boli, dar nu are un preț. Pe lângă gustul și mirosul de clor care se adaugă în apă, există o problemă mai mare de sănătate la îndemână.

Argumente PRO Clorurare

Clorul care este folosit pentru dezinfectarea apei reacționează cu alte elemente naturale pentru a forma toxine numite trihalometani (THM). THM-urile sunt produse secundare de dezinfecție fără gust și inodor, care se formează în timpul clorurării, care pot avea unele efecte negative asupra sănătății umane.

Agențiile pentru Protecția Mediului au concluzionat că există dovezi care susțin o potențială asociere între expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de THM și cancerul vezicii urinare, precum și sugestii de asociere cu cancerul de colon și rectal. În plus, Environmental Research Foundation citează mai multe studii care leagă consumul moderat de mare de apă clorurata de la robinet de către femeile însărcinate cu rate mai mari de avort spontan și de malformații congenitale.

Cu toate aceste probleme negative de sănătate cauzate de clorinare, vă puteți gândi, de ce nu ne oprim pur și simplu clorinarea apei noastre de băut? Fără o dezinfecție adecvată a rezervelor noastre de apă, riscurile pentru sănătate ale microorganismelor ar depăși cu mult riscurile cauzate de THM.

Bolile transmise prin apă pot duce la boli grave sau chiar la moarte, așa că este clar că dezinfectarea apei este foarte importantă. Cu toate acestea, clorurarea nu este singura metodă de purificare pe care ne putem baza. Dezinfecția cu ultraviolete este la fel de eficientă, dacă nu mai eficientă, fără a crea niciun produs secundar toxic.

Argumente PRO sterilizarea apei cu lampi UV

Purificarea apei cu ultraviolete distruge microorganismele cauzatoare de boli, atacându-le nucleul genetic (ADN). Această doză puternică de lumină UV (lungime de undă de 253,7 nanometri) elimină capacitatea lor de a se reproduce și organismele mor pur și simplu.

Dezinfectarea apei cu lumină ultravioletă este excepțional de eficientă și sigură pentru mediu. Este capabil să distrugă până la 99,99% din microorganismele dăunătoare fără a schimba gustul sau mirosul apei. Compara si cumpara online sterilizatoare TopWater cu lampa uv pentru apa de uz caznic aici.

Nu adaugă nimic în apă și pur și simplu asigură o dezinfecție fiabilă pentru întreaga casă. Sistemele UV necesită întreținere foarte redusă și necesită doar schimbarea unui bec de schimb în fiecare an. Energia folosită este aproximativ aceeași cantitate de energie folosită pentru a funcționa un bec de 60 de wați.

Lumina UV este capabilă doar să omoare microorganismele din apă, cum ar fi bacteriile, virușii, mucegaiurile, algele, drojdia, criptosporidiumul și giardia. Prin urmare, scopul principal este procesarea apei care nu a fost clorinată sau dezinfectată cu clor sau alte substanțe chimice. De exemplu, fântânile private, râurile și pâraiele pot fi dezinfectate de toate bacteriile, dar alți contaminanți, gustul și mirosul nu pot fi îndepărtați. Compara si cumpara de la magazinul online Smra.ro sterilizatoare apa potabila cu ultraviolete UV industriale

Filtrarea metalelor grele și a altor contaminanți chimici este de obicei combinată cu alte tipuri diferite de filtrare, cum ar fi filtrele cu osmoză inversă, carbon sau sedimente. Dacă sunteți pe apă de oraș, este foarte recomandat să adăugați un filtru de carbon pentru întreaga casă pentru a elimina clorul din întreaga casă pe deasupra protecției UV, pentru a oferi o filtrare completă.

Concluzie sterilizarea apei cu lampi UV versus Clorurare

Dezinfecția UV are o întreținere foarte redusă și necesită doar o schimbare anuală a becului. Dezinfecția cu clor necesită funcționare activă și atenție. Ultravioletele nu au probleme cu eliberarea de clor gazos și crearea de vapori periculoși.

Clorul este un material aditiv și creează un produs secundar nesănătos. UV nu adaugă nimic în apă și nu are niciun produs secundar. Afla mai multe despre sterilizarea apei aici accesand acest blog cu informatii utile pentru filtrarea si tratarea apei.

Protecția cu ultraviolete permite o calitate mai ridicată a standardelor de apă fără adăugarea de substanțe chimice. Este o modalitate sănătoasă, sigură pentru mediu și o modalitate rentabilă de a vă trata apa. Odată cu creșterea numărului de substanțe toxice și creșterea surselor de contaminare a apei, apa purificată este mai importantă ca niciodată pentru o sănătate bună.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *