0

Epilare ca la salon chiar la tine acasă!

Pentru îndepărtarea părului nedorit de pe suprafața corpului, recomandarea specialiștilor este să te adresezi unui salon de specializat. Cu toate acestea, epilarea cu ceară este o procedură pe care o poți efectua și acasă, cu condiția să respecți anumite reguli, pentru a evita unele neplăceri.

Ai nevoie de produse de calitate și… răbdare

Pentru ca ședința de epilare de acasă să se încheie cu rezultatul dorit de tine, este nevoie să folosești produse de calitate, să ai o bună rezistență la durere și, mai ales, multă răbdare. Poți apela la ajutorul unei prietene, pentru că în unele zone, mai delicate, chiar îți va fi greu să te epilezi singură.

Ai citit ceva mai sus despre recomandarea să folosești produse de calitate. Nu o ignora, pentru că în caz contrar riști unele complicații nedorite, cum ar fi iritațiile, leziuni cutanate, arsuri și altele. Poți folosi ceara film, pentru că are un punct de topire mult mai scăzut și este mai ușor de utilizat. Dacă în schimb ai experiență, atunci ceara traditionala este o soluție ceva mai ieftină, și la fel de eficientă.

Epilatul ”la cald” este mai eficient

Chiar dacă în comerț găsești benzi de ceară care pot fi folosite mult mai ușor, și nici nu ai nevoie de ajutorul altcuiva pentru a îndepărta părul nedorit de pe corp, recomandarea specialiștilor este să folosești totuși ceară încălzită. Vei găsi cu siguranță produse de calitate, și care vor fi mult mai eficiente atunci când vine vorba despre epilatul la tine acasă.

Atenție la proceduri!

Chiar dacă la prima vedere epilarea cu ceară acasă nu pare a fi chiar atât de dificilă, prima dată nu este chiar ușoară. Atenție la toate etapele pe care le parcurgi, nu te grăbi, pentru că în caz contrar poți să te confrunți cu arsuri, piele iritată sau descuamată.

De aceea, specialiștii recomandă să fii atentă la temparatura cerii. Dacă știi că ai pielea sensibilă fie alegi altă metodă de îndepărtare a părului nedorit, fie încerci mai întâi ceara pe o porțiune mică de piele. În cazul în care totul este bine, poți trece la aplicarea cerii pe suprafața de epilat.

O metodă foarte des utilizată pentru încălzirea cerii este folosirea cuptorului cu microunde. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să investești ceva bani și cumpără un aparat profesionist de încălzire a cerii, pentru că aceasta va fi topită exact la temperatura potrivită.

Ceara nu este indicată pentru firele lungi

Epilarea cu ceară nu este recomandată în cazul firelor de păr lungi, care depășesc 4 mm, indiferent de zona care urmează să fie supusă acestei proceduri.

Exfoliere înainte de epilare

Pentru ca epilarea cu ceară să fie mult mai eficientă, întotdeauna înainte de a trece la executarea acestei operațiuni trebuie să exfoliezi pielea. În acest fel vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, iar după epilare vei avea parte de o senzație de fin și catifelat.

Truc împotriva durerii

Epilarea cu ceară este una foarte eficientă, dar în același timp și destul de dureroasă. Nu toată lumea poarte suporta ușor acest disconfort, așa că avem pentru tine și un mic truc care să îți facă durerea ceva mai redusă în intensitate. Imediat după ce ai smuls fâșia de ceară, pune mâna pe zona proaspăt epilată și apasă cu putere. Durerea nu va mai fi atât de pătrunzătoare.

Penseta nu trebuie să îți lipsească

Chiar dacă folosești ceară de bună calitate, asta nu înseamnă că rezultatul obținut va fi întocmai cu cel de la un salon profesionist. Cu siguranță vei avea parte de unele fire de păr rămase în urmă. Pentru acestea, pune în acțiune penseta, și nu aparatul de ras. În caz contrar, deja îți dai seama care va fi rezultatul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *