0

Flota funerara reprezinta asigurarea ca repatrierea se va face la timp

In trecut, cand nu existau firmele de servicii funerare specializate in repatriere decedati , era cumplit de greu pentru apartinatori sa gaseasca o masina care sa asigure transportul trupului neinsufletit in tara.

Din superstitie, de teama microbilor, de mila si frica, oamenii se feresc sa transporte decedati cu masina personala. Nu este deloc confortabil sa pleci in concediu cu acceasi masina cu care ti-ai adus mama sau tatal mort.

Sa apelezi la un prieten pentru un astfel de serviciu nu este cinstit. Fortezi nota, mai ales, daca omul nu poate sa iti spuna:”Nu!”

Cel mai elegant si cel mai cinstit, atat pentru transportul funerar intern, cat si international este sa apelezi la cele mai bune firme de profil, care dispun de o flota funerara. Aici, masinile autorizate stau in asteptare sa va aduca decedatul acasa. Sunt masini curate, elegante care aduc in tara in mod securizat pretioasa incarcatura. Interiorul este prevazut cu frig ca trupul neinsufletit sa nu se degradeze.

Sigur ca echipa de profesionisti pregatesc la locul decesului mortul cu responsabilitate, dar pentru mai multa siguranta sunt potrivite masinile in care se mentine o temperatura foarte joasa.

Cu o firma ce se ocupa de repatriere nu apar discutii referitoare la costul carburantului si la onorariul soferului, fiindca nu sunt preturi defalcate, ci cumulate, gandite sa ajute clientul aflat intr-o situatie precara.

Iata ce intra in pretul de pornire al repatrierii internationale, de 999 de euro:

-dosarul de repatriere cu toate actele. Le nevoie, cei care se ocupa de ele fac si traduceri. Colaborand de zeci de ani cu autoritatile straine, reduc timpul de asteptare, abordeaza elegant si  eficient oficialitatile si lucrul cel mai important predau dosarul complet la timp, fiindca fara el nu poate avea loc intoarcerea in tara.

-punerea la dispozitie a masinii curate, in perfecta stare tehnica si a echipei de soferi, care sa conduca la schimb. Pretul carburantului este inclus si el si ganditi-va cat de mult se consuma pentru un drum dus-intors in Italia, Franta, Anglia sau Germania!

– asigura tot ceea ce este necesar decedatului ca sa fie pus decent in sicriu. In primul rand ca trupul neinsufletit are nevoie de multa atentie: spalare, imbalsamare, aranjarea parului, taiatul unghiilor, imbracare. V-ati gandit cat de greu se manipuleaza un trup inert si cum s-ar simti cineva neobisnuit cu acest contact sa fie nevoit sa faca aceste operatiuni improvizat, fara echipamente de protectie?

-cele doua sicrie: unul din zinc, prevazut cu un sistem de valve, altul din lemn masiv, plus crucea inscriptionata.

-sigilarea sicrielor si manipularea lor.

Cred ca ati inteles ca v-ar duce mult mai mult sa incercati pe cont propriu, de fapt organizarea unei repatrieri de catre o persoana care nu are pregatirea si experienta necesara, este practic imposibila.

Firma funerara dispune in orice moment de o echipa de profesionisti specializati sa execute operatiunile necesare si sa se sincronizeaza perfect ca repatrierea sa nu intarzie.

Din momentul semnarii contractului cu acesti furnizori de servicii, tot ce aveti de facut este sa va asteptati mortul linistiti si cu respect la capela si sa va pregatiti sufletele sa se poarte decent in acesta tragica imprejurare.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *