0

Hostclub.ro ofera cel mai bun pret servere dedicate pentru firme si magazine online!

Cateodata pentru a beneficia de un avantaj in fata concurentei magazinele online si firmele trebuie sa foloseasca serviciile profesionale ale unei agentii de hosting. Hostclub.ro ofera cel mai bun pret servere dedicate fie pentru gaming, servere vps si alte solutii benefice.

Un server dedicat se refera la un server disponibil exclusiv pentru un singur client, un operator de site web, o sarcina sau chiar un serviciu specific care necesita performante extraordinare.

Serverul dedicat sau gazda dedicata este un computer fizic cu o adresa IP fixa, spre deosebire de un server virtual. Isi concentreaza toata puterea de procesare, memoria si puterea conexiunii pe un singur client sau sarcina.

Daca decideti sa inchiriati un server dedicat, hard disk-ul serverului nu va mai fi partajat cu alti utilizatori si, prin urmare, drepturile de utilizare nu vor mai fi restrictionate. Costurile sunt, in general, mai mari decat pentru aranjamente de gazduire partajate sau partajate similare, unde hardware-ul serverului nu este disponibil exclusiv pentru client.

Site-urile web complexe care primesc mult trafic, introducere sau iesire de date, cum ar fi comunitati web sau site-uri de comert electronic, necesita multa memorie RAM, adesea mult mai mult decat ceea ce ofera un spatiu web cu o capacitate limitata. In acest caz, managerul site-ului web va tinde sa prefere un server dedicat. Companiile care nu sunt in favoarea partajarii datelor sensibile cu terti pe acelasi server prefera adesea gazduirea dedicata.

Daca serverul dedicat nu este utilizat pentru un client, atunci este pentru un serviciu. Efectueaza o serie de sarcini, cum ar fi furnizarea de servicii de tiparire sau e-mail, precum si sarcini de gestionare in cadrul unei retele. Poate fi, de asemenea, baze de date, jocuri video sau servere VPN. In acest fel, un server dedicat este o gazda destinata doar unei sarcini specifice.

Sistemele care nu sunt compatibile cu alte sisteme si servicii pot fi, de asemenea, gazduite pe astfel de servere. Acest lucru se aplica si unor servicii care utilizeaza doar o singura gazda. Aici, linia dintre un client dedicat sau un server de servicii este relativ vaga. Intr-adevar, un server care gazduieste doar un singur proiect web este deja, prin definitie, un server dedicat. Daca este gestionat si de client, acesta va fi dedicat dublu: clientului si serviciului web.

Avantajele unui server dedicat in termeni de performanta pot fi:

Memoria poate fi adaptata individual la performanta necesara. Performanta serverului poate fi reglata fara probleme in timpul unei dezvoltari foarte bune a unui proiect web care implica mai mult trafic, mai multa receptie de date etc., fara ca resursele sa fie partajate.

Clientul are optiunea de a instala individual software-ul necesar pentru serverul sau.

Un server dedicat ofera in general mai multa securitate pentru chirias. Pe de o parte, riscul ca alte site-uri web sa va afecteze proiectul din cauza lacunelor lor de securitate este redus, pe de alta parte, toate datele serverului sunt disponibile numai pentru client.

In ceea ce priveste serverul virtual, clientul are drepturi depline de utilizator, precum si libertate completa de utilizare in ceea ce priveste instalarea software-ului.

Proiectul gazduit pe serverul dedicat beneficiaza de o disponibilitate ridicata.

Cand vine vorba de SEO tehnic, proiectele web de mare valoare ar trebui sa fie intotdeauna gazduite pe servere dedicate. In acest fel, webmasterul trimite de la inceput un semnal catre Google si alte motoare de cautare ca acesta nu este un proiect web ieftin sau calitativ scazut.

In principiu, aceste avantaje se aplica ambelor versiuni de servere dedicate. Singura diferenta este ca serverul este atribuit fie unui client, fie unui serviciu. Urmatoarele scenarii incurajeaza pe deplin utilizarea unui server dedicat:

Magazine online cu un inventar mare de produse si trafic mare: practic este recomandabil sa planificati performante si securitate maxima in domeniul comertului electronic. Oricine conduce un magazin online ar trebui sa utilizeze un server dedicat. In plus fata de o securitate mai mare, performanta acestui tip de server este scalabila si, prin urmare, poate fi adaptata nevoilor in crestere. Accesibilitatea serverului joaca, de asemenea, un rol important aici.

Site-uri web cu o multime de receptie de date: un site web care ofera o multime de date pentru descarcare si, de asemenea, primeste multe din acestea, ar trebui sa opteze pentru serverul dedicat, deoarece performanta serverului poate fi adaptata la volumul de date si la riscul de date. Timpul de nefunctionare al serverului este minimizat in timpul descarcarilor maxime.

Retele sociale: forumurile mari sau alte site-uri bazate pe comunitate ar trebui, de asemenea, sa fie operate pe baza performantei serverelor dedicate. De exemplu, cand din cauza unui subiect fierbinte exista un flux urias de vizitatori cu care sa se ocupe, serverul dedicat este in masura sa compenseze activitatea neobisnuita sau grea.

In vanzarea de gazduire web, termenul „server dedicat” este adesea folosit pentru a justifica o oferta mai scumpa si exclusivitatea serviciului catre clienti. In schimb, serverele virtuale sau partajate ar fi, prin urmare, presupus a fi mai putin eficiente si a oferi o calitate mai mica. Daca serviciul este cu adevarat mai bun, depinde mai mult de calitatea furnizorului. Acestea din urma ofera adesea un serviciu mai extins cu serverul dedicat, cu suport software si hardware. Prin urmare, urmatorul pas este un server gestionat sau gestionat: furnizorul efectueaza sarcini precum actualizari si monitorizare a serviciilor.

Hostclub.ro ofera serviciile oricarei firme din Romnia care doreste sa investeasca in servicii de calitate pentru a beneficia de o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *