0

Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București

București, 13 februarie 2023: mediaTRUST a analizat în perioada 1-31 ianuarie 2023, peste 5.000 materiale din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

 

În luna ianuarie, cei 6 primari de sectoare din București sunt citați în 5.252 materiale din presa scrisă, radio, tv, online și social media, cu 1.964 mai multe decât în luna anterioară.

 

Cea mai mare parte a mențiunilor în media din luna ianuarie au fost despre Ciprian Ciucu (2.121, 40% din mențiunile celor 6 primari). Materialele în care Ciprian Ciucu a fost menționat au generat cea mai mare audiență (80,3M de contacte potențiale).

Vizibilitatea lui Ciprian Ciucu a crescut cu 288% față de luna decembrie 2022, când a fost menționat în  546 materiale. Ciprian Ciucu o depășește pe Clotilde Armand și devine cel mai mediatizat primar de sector în luna ianuarie 2023. Cu 2.120 materiale în care a fost menționat, Ciprian Ciucu ocupă prima poziție în topul vizibilității primarilor de sectoare.

Vârful vizibilității primarului sectorului 6 a fost în data de 23 ianuarie iar cele mai multe materiale îl menționează în contextul tragediei din zona Lacul Morii, Ciprian Ciucu solicitând Municipalității extinderea competenței Poliției locale, pe motiv că actuala legislație nu permite acestei instituții să verifice dacă sunt microcipați și sterilizați câinii și să-i amendeze pe proprietari.

Digi24 este postul TV care a difuzat cele mai multe materiale în care primarul Ciprian Ciucu a fost menționat, 72. B1TV a difuzat 52 de materiale iar ANTENA3 CNN a avut 36 de materiale cu mențiuni despre primarul sectorului 6.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand ocupă poziția a doua în topul celor mai vizibili primari de sector, menționată în 2.073 de materiale în presa scrisă, radio, tv, online si social media, cu 775 mai multe decât in decembrie 2022. Cu un vârf al vizibilității pe 17 și 19 ianuarie, cele mai multe materiale au fost în contextul protestelor la Primăria Sectorului 1 pentru deblocarea drumului de acces care a fost închis prin pădurea Băneasa din cauza necomunicării dintre instituții dar și al perchezițiilor făcute de DNA la Poliția Locală Sector 1 și la mai multe companii, vizând suspiciuni de corupție la cumpărarea de echipamente în perioada 2022- 2023, instituții subordonate Primăriei de sector.

România TV este postul cu cele mai multe materiale în care Clotilde Armand a fost menționată (90), urmată de ANTENA3 CNN și B1TV.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu ocupă poziția a treia în ierarhia vizibilității primarilor de sectoare în luna ianuarie, cu 450 materiale în care a fost citat. Vârful vizibilității primarului sectorului 2 a fost înregistrat în data de 3 ianuarie iar cele mai multe se referă la implementarea sistemului Kiss & Ride la una din școlile din sector, aceasta fiind prima instituție de învățământ din București unde părinții vin, opresc mașina pe această bandă în fața școlii, rămân aici câteva secunde până când copiii coboară din mașină, iar apoi își continuă drumul. În tot acest timp șoferii care nu au legătură cu școala își pot continua liniștiți drumul și astfel nu se mai blochează circulația în zonă.

Antena3 CNN și Prima TV sunt televiziunile care au difuzat cele mai multe materiale despre Radu Mihaiu, urmate de Euronews Romania și ProTV.

La mică diferență față de Radu Mihaiu urmează în topul vizibilității Robert Negoiță, primarul sectorului 3, menționat în 443 materiale. În 22 ianuarie a avut cea mai mare vizibilitate în contextul problemei câinilor fără stăpân, Robert Negoiță trăgând un semnal de alarmă primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, căruia i-a cerut organizarea unei ședințe pe această temă la care să participe toți primarii de sector din Capitală pentru a se realiza un plan de acțiune și intervenție.

Antena3 CNN a fost cea mai activă sursă TV care l-a menționat în buletinele de știri pe Robert Negoiță (17 materiale), urmată de Realitatea Plus și PrimaTV.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 ocupă poziția a cincea, menționat în 150 materiale din media. Pe 21 ianuarie primarul sectorului 4 a avut cea mai mare vizibilitate, în contextul anunțului privitor la bugetul local din 2023 de aproximativ 3,4 miliarde de lei, suma care reprezintă recordul absolut al ultimilor 34 de ani.

Primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic  ocupă ultima poziție, cu 16 materiale monitorizate în cursul lunii ianuarie.

 

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

 

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experiență pe piață si cel mai vast portofoliu de clienți. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *