0

Ifc și Ald au încheiat un parteneriat în vederea extinderii flotelor de vehicule green pe piețele emergente, inclusiv în România

București, 21 februarie 2023 — IFC și ALD, unul dintre liderii la nivel global în domeniul leasingului de vehicule și subsidiară a Societe Generale, anunță încheierea unui parteneriat în vederea reducerii emisiilor de carbon provenite din transport, prin accelerarea adopției și accesării vehiculelor ecologice pe piețele emergente.

Investiția IFC de 400 de milioane de dolari va ajuta ALD să își crească flota de vehicule green, o combinație de vehicule hibride, plug-in hibride și full electrice, în 7 țări – Turcia, Mexic, India, Serbia, România, Bulgaria și Croația.

Prin acest parteneriat, care a fost intermediat de Societe Generale în numele ALD, se așteaptă finanțarea a 15.000 de vehicule verzi cu un potențial de a reduce, până în 2026, emisiile de carbon cu până la 22.180 tone pe an în țările vizate.

Sectorul transporturilor contribuie cu cea mai rapidă creștere la schimbările climatice, fiind deja responsabil pentru 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră – 17% din transportul rutier – domeniu ce reprezintă un obiectiv principal pentru decarbonizare. Inovația și finanțarea vehiculelor verzi ar putea reduce anual milioane de tone de CO2 produse de acest sector în orașe, la nivel global.

„Adopția vehiculelor ecologice reprezintă un subiect important în reducerea emisiilor de carbon în țările emergente”, declară Makhtar Diop, IFC Managing Director. „Parteneriatul cu jucători globali, cum sunt Societe Generale și ALD, este o oportunitate pentru IFC în ceea ce privește extinderea finanțării mobilității sustenabile și reflectă angajamentele noastre față de modelele inovatoare de finanțare pentru soluții climatice.”

Promovarea mobilității electrice este una dintre direcțiile pe care IFC se concentrează în vederea susținerii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Aceasta este cea mai mare investiție singulară pe care IFC a făcut-o pentru a susține vehiculele ecologice.

„În calitate de lider mondial în domeniul mobilității sustenabile, rolul nostru este de a face posibilă tranziția către mobilitatea electrică în cele 44 de țări în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Tim Albertsen, CEO, ALD. Acest parteneriat financiar va întări și mai mult strategia noastră de mobilitate electrică în țările emergente unde adopția vehiculelor cu emisii de carbon scăzute este încă la un nivel redus și, de asemenea, ne va ajuta să accelerăm tranziția către vehiculele ecologice pentru a combate schimbările climatice la scară globală.”

Acest parteneriat și această investiție au ca scop implementarea strategiei de bază a ALD, Move 2025, și promovarea mobilității electrice în cadrul soluțiilor oferite clienților, cu accent pe vehiculele electrice în centrul ofertei sale.

Investiția se bazează pe activitățile de pregătire a pieței și a proiectelor (“upstream”) desfășurate de IFC în faza inițială. O evaluare din 2021 din Brazilia, India și Mexic a concluzionat că o finanțare adaptată și accesibilă de-a lungul lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice este esențială pentru deblocarea ritmului de creștere a acestora pe piețele emergente.

Despre IFC

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat de pe piețele emergente. Lucrăm în peste 100 de țări, folosindu-ne capitalul, expertiza și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2022, IFC a alocat o sumă record de 32,8 miliarde de dolari companiilor private și instituțiilor financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și pentru a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul pandemiei COVID-19. Pentru mai multe informații, vizitați www.ifc.org.

Despre ALD 

ALD este un lider mondial în ceea ce privește soluțiile de mobilitate, oferind servicii de leasing complete și de gestionare a flotei în 44 de țări unei baze de clienți formate din mari corporații, IMM-uri, persoane fizice autorizate și persoane fizice. În calitate de lider în industria sa, ALD plasează mobilitatea sustenabilă în centrul strategiei sale, oferind clienților săi soluții de mobilitate inovatoare și servicii bazate pe tehnologie, ajutându-i să se concentreze asupra activității lor de zi cu zi. Cu 7.050 de angajați în întreaga lume, ALD gestionează o flotă de 1,81 milioane de vehicule (la sfârșitul lunii decembrie 2022). ALD este listată la Compartimentul A al Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Societe Generale este acționarul majoritar al ALD.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *