0

Un cos de fum din inox si tabla zincata poate face o mare diferenta pentru casa!

Cosurile de fum pentru casa sunt investitii esentiale pentru fiecare proprietar care foloseste un sistem de incalzire de tip soba, semineu sau centrala pe lemne. Cosurile de evacuare trebuie verificate periodic , pentru a indeparta rezidurile de cenusa. Un cos de fum din inox si tabla zincata este o achizitie foarte buna, deoarece se calsifica in topul celor mai bune cosuri de evacuare, iar aliajul din care este fabricat nu permite formarea materialului inflamabil asemanator cu gudronul.

Otelul inoxidabil pentru cosurile de fum reprezinta o optiune de preferat  deoarece:

– pot fi instalate adesea prin coborarea captuselilor de la partea superioara a cosului de fum pana la instalatia de incalzire, fara a fi nevoie sa deschideti pereti in interiorul cladirii;

– sunt usor de adaptat, chiar si in cazul geometriilor complexe ale cladirii.

De asemenea, intr-o cladirea noua, cosurile de fum din otel inoxidabil, sunt o optiune de economisire a spatiului, pot fi utilizate ca o caracteristica arhitecturala, s-au dovedit deosebit de rentabile datorita instalarii lor usoare si rapide, sunt usor de intretinut si, daca este necesar, se repara sau se inlocuiesc (complet sau partial).

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt ecologice deoarece:

 

– rezistenta lor chimica le face adecvate pentru cazane de condensare, care implica formarea de condensate agresive;

– peretii lor subtiri ii fac o optiune de economisire a materialelor;

– la sfarsitul duratei de viata utila a cladirii, acestea sunt complet reciclabile si chiar au o valoare materiala pozitiva.

 

Caracteristicile de siguranta importante includ:

 

– rezistenta buna la focurile de funingine – dupa inspectie, cosurile de fum din otel inoxidabil revin la utilizarea normala dupa un incident;

– rezistenta la soc remarcabila – cosul de fum nu va avea tendinta de a se sparge sau de a crapa dupa asezarile din cladire sau chiar miscarile seismice.

 

Cosurile de fum sunt o parte integranta a unei cladiri, cu atat mai mult cu cat evacuarea gazelor de ardere din sistemul de incalzire catre exterior este esentiala pentru siguranta.

 

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt, de asemenea, preferate atunci cand semineele sau sobele sunt adaptate – ca sursa alternativa de caldura sau ca caracteristica de design interior. Daca cosul de fum existent nu permite instalarea unei sobe, acesta din urma poate fi amplasat langa peretii exteriori, astfel incat cosul de fum sa patrunda in perete si sa fie fixat la exteriorul cladirii.

 

Cu toate acestea, potentialul solutiilor din otel inoxidabil depaseste renovarea si adaptarea. Exista, de asemenea, motive bune functionale si arhitecturale pentru a le utiliza in cladirile nou ridicate.

 

Pentru case recent construite

 

Cosurile de fum izolate termic, cu pereti dubli, pot fi atasate la fatada. nu este nevoie de spatiu in interiorul cladirii. Acest lucru ofera arhitectului o mai mare libertate in planul de baza. Otelul inoxidabil stralucitor, stralucitor contrasteaza frumos cu caramida, tencuiala, piatra naturala, lemnul sau alte materiale de fatada.

 

Cladire de apartamente

in cladirile de apartamente, cosurile de fum din otel inoxidabil sunt o modalitate utila de a imprumuta structura fatadelor uniforme.

Cladiri publice

Instalatiile tehnice pot fi modernizate in caracteristici arhitecturale. spitalele, piscinele publice si alte cladiri cu nevoie regulata de energie termica sunt extinse din ce in ce mai mult catre instalatii de cogenerare, pentru producerea combinata de energie electrica si caldura. Alte instalatii functioneaza si ca incalzire urbana. Economia de scara este considerabila. Modernizarea unei instalatii de cogenerare de inalta performanta necesita totusi instalarea unor cosuri de fum mai mari. Cosurile de fum din otel inoxidabil pot contribui la atractivitatea cladirilor si le pot face repere in mediul urban.

Structurile industriale si productia de energie in structurile industriale, consideratiile economice sunt principalii factori care afecteaza alegerea. si in acest caz otelul inoxidabil este o optiune. Otelul inoxidabil are o rezistenta intrinseca ridicata la coroziune, care nu depinde de straturile de suprafata metalice sau organice aplicate. creeaza conditii optime pentru un serviciu fara probleme pe termen lung – chiar si in conditii atmosferice solicitante, industriale.

Pozitia clasica a unui cos de fum se afla in interiorul cladirii, deoarece aceasta minimizeaza pierderile de temperatura. Una dintre cele mai frecvente solutii este un sistem de canalizare izolat intern, cu pereti dubli, care urca direct din cazan, prin podele si tavane si, in cele din urma, pe acoperis. un sistem intern de evacuare a gazelor mentine gazele de ardere fierbinti, ceea ce imbunatateste tragerea si reduce depunerile. in cladirile noi, acest lucru este de obicei rentabil si usor de instalat si evita indoirile si piesele in forma de T.

Sistemele cu pereti unici se gasesc numai in conductele de racordare.

Versiunile din otel inoxidabil au o functie decorativa suplimentara.

Prin utilizarea unui sistem izolat de fum cu pereti dubli, o soba poate fi instalata practic oriunde, chiar daca nu exista cos preexistent. Un fum izolat cu pereti dubli cu cusaturi sudate si un strat interior realizat din otel inoxidabil de calitate 1.4404 (316l) – unele tari accepta, de asemenea, gradul 1.4301 / 304 – este capabil sa reziste la gazele de ardere corozive produse de arderea lemnului si sobele cu mai multi combustibili. Poate fi utilizat intern sau extern, deoarece stratul exterior este, de asemenea, din otel inoxidabil. Izolatia dintre straturile de otel inoxidabil mentine exteriorul canalului de ardere rece, in timp ce gazele de ardere raman suficient de fierbinti pentru o curenta adecvata.

Magazinul maxstil-cosuridefum.ro  este locul ideal pentru cei care necesita achizitionarea  unui cos de fum din inox si tabla zincata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *