0

Informatii utile despre parfumuri

Pentru cei mai mulți dintre noi, parfumul este un produs cosmetic pe care-l folosim zilnic. Fie ca mergem la munca, la cumpărături sau este una dintre zilele noastre libere în care stăm în casa, un puf de parfum face parte din rutina zilnica.

Nu știu câți dintre voi ați avut vreodată nelămuriri cu privire la parfumul pe care-l folosiți sau v-ați pus anumite întrebări despre el, însă în acest articol ne-am propus sa clarificam anumite lucruri.

Cele mai frecvente întrebări despre parfumuri:

Acesta este un top al celor mai frecvente întrebări pe care le-am primit de la cititorii parfumero.ro. Dacă aveți întrebări care nu se găsesc în aceasta lista, le așteptam cu interes în sectiunea comentarii sau pe email.

1 De ce simțim ca mirosul parfumului nu mai este atât de puternic?

După o anumita perioada în care utilizam același parfum, devenim „imuni” la mirosul respectiv, astfel încât chiar dacă parfumul miroase la fel ca înainte, simturile noastre nu îl mai detecteaza atât de puternic.

2 Tipul de piele influențează efectul parfumului?

Nu s-ar putea spune ca tipul de piele influențează în mod direct mirosul și efectul parfumului, însă este cunoscut faptul ca:

  • pielea uscata: absoarbe parfumul mult mai rapid motiv pentru care este posibil să fie nevoie de mai multe aplicari pe parcursul unei zile.
  • pielea uleioasa: este cunoscută ca fiind „prielnica” parfumurilor, astfel încât acestea vor persista mai mult și vor fi mai intense.

3 De ce unele ape de toaleta persista mai mult decât anumite ape de parfum?

Știm cu toții care sunt diferențele dintre apa de parfum și apa de toaleta. Dacă nu știți, va invit sa citiți articolul de pe Parfumero și luați aminte la concentratiile celor doua.

În ciuda concentratiei mai mare pe care apa de parfum o are, exista cazuri în care o apa de parfum poate sa persiste mai puțin decât o apa de toaleta. Explicatia sta în raportul dintre esenta și alcool. De asemenea, calitatea esentei și originea sa (organica sau sintetica) joaca un rol foarte important.

4 Care este termenul de valabilitatea a unui parfum?

Nu exista în mod oficial o perioada de valabilitate a parfumurilor. Cu toate acestea, specialistii recomanda ca acestea să fie folosite în maxim 36 luni de la data fabricarii.

5 De ce un parfum miroase diferit acasă decât la magazin?

Este știut faptul ca mirosul parfumurilor sunt influentate foarte mult de mediul inconjurator. Tinand cont ca într-o parfumerie, sunt foarte multe note de parfumuri în aer, este absolut normal sa existe mici diferente intre modul în care nasul dumneavoastră percepe parfumul în magazin și acasă.

De asemenea, luați în considerare faptul ca și aerul condiționat poate influența destul de mult acest lucru.

6 Cât de mult trebuie sa persiste un parfum?

Persistenta unui parfum depinde de mai mulți factori. Totuși, la modul general, o apa de parfum, în general persista intre 6 și 8 ore, iar o apa de toaleta persista undeva în jurul a 3 ore.

Alte întrebări:

Dacă aveți alte întrebări despre parfumuri, va aștept în sectiunea comentarii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *