0

Mortul nu se lasa singur din respect si din superstitie!

Respectului fata de cei trecuti in nefiinta l-a surprins Slavici, in capodopera sa, Padureanca. Tatal Siminei a fost ingrozit vazand ca in camera unde Pupaza fusese asezat in sicriu pe masa, nu se afla nimeni cu el si si-a implorat fiica sa plece urgent din casa aceea. ”Ce casa este aceea unde mortul sta singur?” a intrebat contrariat.

Pe vremea aceea, mortul era asezat pe masa din camera cea mai mare, din camera cea mai buna si mai frumoasa a casei, ca toti cei care l-au cunoscut sa poata veni la priveghi. Langa el era obligatoriu sa stea familia, sa le dea de pomana celor care veneau covrigi, biscuiti, prajituri, tuica si vin sau colaci si sa le primeasca sincerele condoleante transmise si imbratisarile.

La inmormantari, oamenii nu se saruta, dar se imbratiseaza si plang impreuna, ca durerea sa fie mai usoara.

Acum, firmele de servicii funerare fac totul ca familia sa stea alaturi de mort, sa nu il lase singur la capela.

Cum ar fi ca sicriul sa fie inconjurat de straini, iar fiul decedatului sa alerge dupa masina si dupa actele necesare inmormantarii, sa cumpere locul de veci, sa rezerve biserica si sa se ocupe de saparea gropii si de pregatirea pachetelor penrtu impartirea la biserica?

Nu ar fi dureros sa se trezeasca abia a doua zi dupa ceremonie si sa realizeze ca nu a putut sa stea o zi la priveghi?

Exista firme de servicii funerare non stop , care va pun la dispozitie consilieri funerari bine pregatiti si empatici, gata sa va asculte la orice ora din zi si din noapte, chiar si in zile de mare sarbatoare.

Echipele lor sunt bine instruite, excelente cunoscatoare ale legislatiei in vigoare si actioneaza organizat sa faca totul la superlativ, ca familia sa stea acolo unde ii este locul, langa decedat.

Contractul cu firma prezentata mai sus inseamna siguranta. Vei avea la timp actele necesare inmormantarii, sicriul aranjat perfect, imbalsamarea va fi de calitate, hainele defunctului elegante si noi.

Ei se vor ocupa si de aranjamente funerare, de rezervarea bisericii si mai ales, de transportul funerar legal, in masini autorizate pentru acest tip de transport, prevazute cu temperaturi scazute in interior si conduse de soferi politicosi si responsabili.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *