1

Veniti la Cris Smile si descoperiti gama de servicii stomatologice impecabile!

Zambetul nu are pret, deoarece este modul in care ne prezentam in lume. De aceea, expertii recomanda o vizita la stomatolog cel putin odata la 6 luni. Cei care aleg cabinetul Cris Smile au multe de castigat, deoarece aici se gasesc cei mai profesionisti doctori stomatologi din sectorul 6, Bucuresti. Acest cabinet stomatologic ofera servicii complete, preturi convenabile, aparatura moderna, igiena si respect fata de pacient.

Printre cele mai simple operatiuni, un detartraj reprezinta cel mai avantajos lucru pe care il poate face o persoana pentru dantura sa. Detartrajul este metoda prin care dentistul indeparteaza de pe suprafata dintilor tartrul depus. Detartrajul se poate realiza cu instrumentar manual sau cu ultrasunete. Curatarea cu ultrasunete este o metoda noua, nedureroasa, care ofera pacientilor o curatare superioara fata de curatarea manuala.

O scurta istorie a detartrajului: curatarea cu ultrasunete nu este o inventie noua. Metoda de curatare cu ultrasunete a fost creata in anii 1950 si era folosita, in principal pentru curatarea pieselor de aeronave. Acesta nu a devenit disponibila pentru uz dentar decat mult mai tarziu.

Cum functioneaza: varful ansei este subtire. Atunci cand ansa ia contact cu un dinte, undele sonore se ciocnesc de dinte si acest proces duce la desprinderea tartrului. Apa provenita din ansa spala apoi resturile desprinse de pe dinte. Varful ansei nu deterioreaza smaltul dintelui ca metodele traditionale (detartrajul manual). Folosind doar vibratiile ansei, pacientii se pot astepta la un proces nedureros.

Tartrul este o acoperire care poate fi gasita pe dinti, pornind de la zona gingiei si acoperind suprafata dintelui. Este in esenta un strat lipicios de diferite tipuri de bacterii. Unul dintre factorii principali care afecteaza rata acumularii tartrului este saliva. Anumiti indivizi au saliva mai groasa decat altii, saliva mai vascoasa creste cantitatea de tartru care este prezenta pe dinti si gingii. Prin urmare, hidratarea corpului dumneavoastra este foarte importanta pentru a mentine vascozitatea adecvata. Un factor important in ceea ce priveste cauza aparitiei tartrului o ocupa igiena orala insuficienta sau efectuata incorect, dar si bolile parodontale, care determina formarea anumitor buzunare la nivelul gingiilor, fapt care accentueaza depunerile de tartru in zonele respective.

Atata timp cat detartrajul dentar este facut periodic se reduce acumularea de placa bacteriana si tartru, si implicit efectele negative ale acestora. Printre beneficiile pe care detartrajul dentar le aduce odata cu realizarea lui, regasim:

O imbunatatire a esteticii dintilor, eliminand petele formate de acumularea de tartru, scade sansele imbolnavirii gingiilor, evitand boli gingivale .

In urma a numeroase studii privind legatura dintre sanatatea orala si sanatatea generala, gingivita are un efect direct asupra sistemului cardiovascular. Riscul ca bolile de inima, hipertensiunea arteriala, accidentul vascular cerebral, diabetul si multe alte boli care pun viata in pericol poate fi redus considerabil prin simpla inlaturare a tartrului care actioneaza ca factor de cauzalitate pentru atat de multe dintre aceste boli. Persoanele care sufera de boli gingivale prezinta un risc de pana la 3 ori mai mare sa sufere un atac de cord sau un accident vascular.

Alegeti cel mai bun cabinet stomatologic din sectorul 6 si beneficiati de serviciile acestuia!

Comments

comments

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *