0

Cum sa-ti alegi eficient un city break

O călătorie dincolo de graniţele ţării noastre – un city break – într-una dintre capitalele europene pe care de abia le cunoaştem este o idee excelentă! Un city break te ajută să te bucuri de elementele specifice culturale ale oraşului, să te relaxezi într-un mediu diferit de cel în care ai crescut sau trăit, să înţelegi mai bine istoria ce l-a conturat. Iar trei, patru zile petrecute într-un loc departe de rutina zilnică, sunt ideale pentru a nu avea o şedere istovitoare.

Ingredientul principal pentru un city break reuşit este alegerea pachetului de călătorie. Sunt destinații pe care mi le doresc, poate, într-o anumită perioadă a anului, sau a vieții, deși nu le-aș refuza niciodată dacă aș avea ocazia să le vizitez și cu alt prilej. Dacă descopăr un city break low cost extrem de ofertant, sau dacă îmi construiesc eu unul, nu stau prea mult pe gânduri și imediat am planul de călătorie făcut. Nici măcar destinaţia nu este foarte importantă, peste tot ai ceva de vizitat.

Sunt de părere că un loc trebuie descoperit atât din punct de vedere cultural ‒ vizitare muzee, obiective turistice importante despre care aţi citit în prealabil noţiunile introductive, participarea la concerte de calitate, spectacole de teatru, operă şi operetă, festivaluri de teatru, fotografie şi film ‒ cât şi din punct de vedere culinar. Alegerea unui restaurant bun în prealabil, înainte de începerea sejurului unde să gustaţi specialităţile locale, va intipări cu siguranţă în minte pentru mult timp un anume loc pe care l-aţi vizitat.

Vă recomand să urmăriţi ce evenimente importante vor avea loc în oraşele ce urmează să le vizitaţi, sau să vă organizaţi deplasările în funcţie de concertele preferate, evenimentele sportive sau reprezentaţiile la care doriţi să luaţi parte pentru o vacanţă cât mai reuşită.

Nu demult am găsit site-ul travos.ro. Îmi place cum este structurat, adică este destul de intuitiv. Pot vedea care sunt prețurile din perioada de dinainte sau de după căutarea mea, sau pot vedea cum variază prețurile pe lunile din timpul anului și astfel să găsesc cea mai bună variantă.

Te invit şi pe tine să-ţi alegi cel mai bun city break într-un mod eficient şi rapid, în doar câţiva paşi simpli, astfel încât să te convingi și tu că merita sa faci o “rezervare smart”:

Intrand pe pagina de start a site-ului travos.ro, am observant că sunt două moduri în a-mi alege un city break.
– Direct din ofertele prezentate pe prima pagină, de unde se alege imediat oraşul de plecare şi destinaţia dorită,
travos1
– Sau accesând pagina dedicată pentru city break.

travos2

După ce mi-am ales, de exemplu, oraşul Berlin ca destinaţie, îmi apar hotelurile în ordine crescătoare după preţ. O parte din ele au ca şi notă recomandările agenţiei, ca fiind „bune şi ieftine”, sau cele cu recomdarea „city break” ce sunt ideale pentru poziţia centrală şi obiectivele turistice din acel oraş, sau de ce nu, cele de tipul „premium”. Pentru a uşura şi mai mult căutarea, site-ul are numeroase filtre, cum ar fi căutarea după numarul de stele, după facilităţile hotelului sau după „evenimentele” importante dintr-un an.

travos3

Astfel decis în alegerea unui hotel, din prima mi-a atras atenţia tabelul cu preţurile aferente fiecărei luni. O opţiune super, ce mă ajută să găsesc mai uşor tariful cel mai mic.

Nu uitaţi că pe lângă pachetul propriu-zis mai sunt cheltuieli adiţionale, care nu sunt incluse dar care trebuie să le plătiţi. Asigurarea medicală, taxele de oraş, transportul de la aeroport în centrul oraşului sau din centrul oraşului către hotel. Pentru a reduce din costuri te sfătuim să achiziţionezi de la unul din punctele de informare turistică un “city card”. Cumpărând un astfel de card poţi beneficia de reduceri la biletele de intrare de la obiectivele turistice şi în unele cazuri chiar şi la transport sau anumite restaurante.

Mie unul imi place mult de tot oferta cu Hotel 4* in Italia la Roma cu 3 nopti la 264.34 Euro pentru 2 persoane cu plecare din Iasi, chiar daca am mai fost acolo as mai reveni cu mare drag oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *