0

Motive pentru a face terapie

Multa lume, atunci cand se pune problema mersului la un cabinet psihologic, devine reticenta si nu intelege de ce este important sa apelezi la astfel de servicii. Sunt multi care confunda psihologul cu psihiatrul si au impresia ca doar persoanele cu grave probleme mentale ar trebui sa apeleze la un asemenea tip de terapie. Aceste preconceptii sunt total gresite. Atunci cand tot ceea ce simti se manifesta intr-un mod prea intens, ai suferit o trauma si nu iti poti lua gandul de la acel moment, ai migrene inexplicabile si dese, goluri in stomac fara a ti se descoperi o alta cauza medicala, ai dezamagiri la munca sau in viata personala si simti o stare permanenta de anxietate, te simti deconectat de tot ceea ce odinioara iti placea sa faci, probabil ar fi cazul sa mergi la o consultatie. Nu trebuie sa te simti stigmatizat pentru ca ai un sentiment de neputinta sau teama si nu iti explici motivul. Trebui sa iei decizia corecta si sa consulti un specialist care te poate ajuta sa treci peste problemele care te macina. Desigur, sunt persoane puternice care reusesc sa treaca singure peste anumite momente neplacute din viata lor, insa nu suntem cu toti “construiti” la fel. Ceea ce pentru unii pare a fi o nimica toata, pentru altii se poate transforma intr-o tragedie.

Un adevarat secialist, va sti sa te asculte si sa te indrume in asa fel incat sa iti redobandesti echilibrul interior si linistea sufleteasca. Unde gasesti un asemenea specialist? O recomandare ar fi terapeutul Florentina Matreata, unul din cei mai buni specialisti in domeniu, la ora actuala. Persoanele care au trecut pragul cabinetului au plecat mai multumite si “vindecate”. De ce ar trebui sa apelezi la acest medic? Iata cateva motive:

  1. Vei invata sa te accepti asa acum esti si sa te iubesti pe tine insuti. Multe persoane au probleme in a-si accepta propria persoana. Nu sunt neaparat persoane care sufera de depresie sau alte probleme de acest gen. Terapia te poate ajuta sa depasesti obstacolele din calea iubirii de sine si sa te invete care sunt cele mai practice modalitati de a face din fericirea ta o prioritate.
  2. Vrei sa faci ca relatia ta de cuplu sa fie una excelenta. Multe relatii sunt functionale, dar nu mai exista acea scanteie sau entuziasm de la inceput. Deoarece medicul Florentina Matreata se ocupa si de terapie de cuplu, a apela la acest tip de consiliere te poate ajuta sa imbunatatesti comunicarea si de a aduce lucruri noi in relatia ta. Vei readuce pasiunea si bucuria relatiei de cuplu cu ajutorul medicului terapeut.
  3. Iti doresti sa fii un parinte excelent. Multi dintre noi nu reusim le oferim copiilor nostri ceea ce ar trebui. Stresul, oboseala si alte griji se rasfrang adesea asupra celor mici si aplicam modelele parintesti pe care le-am observat poate in copilaria noastra, fara ca acestea sa fie neaparat bune. Cu ajutorul terapeutului vom realiza ca avem copii unici, care au neovie de un tip individual de educatie. Vom reusi sa devenim parintii de care cei mici au nevoie.
  4. Iti doresti sa faci mai mult pentru cariera ta. Spui ca esti nefericit la locul de munca actual? Atunci de ce nu incerci altceva? Nu incerci din cauza fricii, muncii coplesitoare sau ai anumite probleme personale? Terapia te poate incuraja sa depasesti aceste obstacole si poate fi un catalizator pentru o schimbare sanatoasa in cariera.
  5. Vrei sa intelegi care este scopul tau in viata. Multi terapeuti vor lucra cu tine pana vor afla cele mai ascunse temeri sau dorinte ale tale. Astfel, te vor ajuta sa afli cine esti si sa iti redescoperi bucuria de a trai. Dupa sedintele de terapie vei vedea viata cu alti ochi, ve simti ca renasti si ca lumea este colorata si frumoasa, iar nuantele de gri au disparut.

Asadar, poti apela cu incredere la medicul Florentina Matreata. In terapia oferita de acest medic tu esti subiectul care conteaza. Sedinta va fie o explorare a eu-lui, o incursiune in gandurile si simtamintele tale si vei sta la o disctuie in care vei putea sa fii tu, fara a fi judecat. Terapeutul va fi pentru tine un antrenor personal, dar nu pentru fizic, ci pentru psihic. Apeleaza la ajutor de specialitate atunci cand simti ca trebuie sa te regasesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *