0

Noul sistem de operare și imprimanta

Atunci când instalăm un sistem de operare nou și beneficiem de toate avantajele unui sistem mai nou, mai frumos și vrem să conectăm la el dispozitivele periferice, așa cum este imprimanta KYOCERA ECOSYS M2540DN pot apărea diverse probleme, de exemplu să nu fie recunoscut dispozitivul, driverul să nu fie inclus; și atunci doar nu cumpărăm o nouă imprimantă ci facem o căutare profundă pe internet așa încât să găsim un driver compatibil și să nu trebuiască să aruncăm imprimanta.

Pe site-ul respectivului sistem de operare accesați secțiunea Centrul de compatibilitate pentru verifica dacă aceasta este compatibilă; dar în primul rând trebuie să încercați să introduceți cablul USB în computer, chiar dacă instrucțiunile solicită diferit și sunt șanse foarte mari ca sistemul să detecteze și să instaleze resprectivul dispozitiv periferic deoarece Windows-ul a găsit singur driverul.

Dacă imprimanta nu apare pe site ca fiind compatibilă cu sistemul de operare iar în urma introducerii cablului USB nu s-a detectat automat dispozitivul, atunci ar trebui să fie contactat producătorul de imprimante. Mai jos vom prezenta o listă cu mai mulți producători deoarece aceștia vă pot ajuta cu un driver adaptat noului sistem de operare.

HP-ul vă poate ajuta cu informații suplimentare, Canon-ul de asemenea, pe site-ul Epson puteți găsi dispozitivul pe care doriți să îl instalați și driverul necesar, Lexmark, Brother și Dell.

Linux-ul este capabil să găsescă cu ușurință driver-ul în altă parte, spre deosebire de Windows, pe care trebuie să îl ajuți printr-o simplă căutare clasică pe motorul de căutare utilizat.

Există Ghidul Driverului pe care poți căuta după numele modelului și numărul de pe dispozitiv și acolo se găsesc cu ușurință driverele necesare, ba chiar se pot actualiza cele vechi; este posibil ca acestea să fie contra cost, cu toate acestea, tot este mai ieftin decât plata pentru achiziționarea unui nou dispozitiv. Puteți apela și la NoDevice.com, site de pe care puteți descărca gratuit, în general, driverele necesare.

Șansele cele mai mari sunt, totuși, sunt fie să introduceți USB-ul și să fie recunoscut automat, fie să găsiți driverul pe un Google, la o căutare extinsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *