0

Nu crede in miturile despre repatriere, pana nu cercetezi!

Oamenii gresesc, cand asculta miturile care circula legate de anumite servicii de care au mare nevoie si nu cerceteaza daca exista un sambure de adevar in ceea ce se vehiculeaza hiperbolic prin lume…

Cand vecina mea trebuia sa isi aduca in tara fiul decedat intr-un accident peste hotare, multi au incercat sa o impiedice cu urmatoarele argumente:
-Numai cei foarte bogati isi permit sa apeleze la firmele de pompe funebre cu experienta si sa solicite servicii de repatriere decedati! Au niste preturi astronomice, de aceea oamenii obisnuiti nu ajung la serviciile lor.

Ea era hotarata sa isi stie baiatul aproape, la cimitirul din sat, incat era dispusa sa vand casa construita pentru el si pamanturile pe care le detinea. Vazand-o cat de mult sufera si cat de motivata este sa il aduca in tara, am inceput cercetarile legate de pret repatriere decedati.

Mai intai am dorit sa stiu din ce tari se poate face repatrierea si cum reusesc cei din Romania sa se organizeze atat de bine sa faca totul perfect si la timp ca transportul funerar international sa nu intarzie.

79348327934895-420x286

Dupa ce am intrat pe site-ul lor am aflat ca au colaborari permanente cu asociatile funebre din:Italia, Spania, Germania, Franta, Belgia, Anglia, Norvegia, Suedia, Grecia, Austria. Exista un dispecer general, cel de pe site, daca vreti, care ia legatura cu echipa din statul in care a avut loc decesul si se incepe operatiunile. Se lucreaza sincronizat, rapid si eficient.

Coordonatorul cu experienta stie sa isi conduca echipa sa se ocupe in timp real de: intocmirea dosarului de repatriere, pregatirea trupului neinsufletit de asezarea in sicriu, asezarea corecta a celor doua sicrie si manipularea lor, sigilarea capacului si transportul funerar facut cu masini autorizate, dotate cu frig si carlige de siguranta pentru ancorarea sicriului.

Aflam informatii utile, dar doream adevarul legat de pretul repatrierii internationale. Abia cand am citit faptul ca pretul repatrierii este competitiv pe piata si ca am la dispozitie un formular, prin care pot solicita o oferta de pret, am inteles ca pretul este accesibil si este gandit pentru ”muritorii de rand”, care doresc sa ii aduca pe cei dragi in tara, sa ii stie inmormantati alaturi de cei dragi. Se spune ca multe familii doresc ca la sfarsitul vietii sa stea impreuna si in locul de veci in care se muta, adica la cimitirul din satul sau orasul natal.

Trebuie sa va marturisesc ca nu am procedat corect, dar doream sa stiu adevarul. Am folosit doua dintre adresele de e-mail sa aflu daca spun acelasi pret si daca este adevarat ca numai milionarii in euro au acces la serviciile lor.

Acum pot spune cu mana pe inima ca mitul legat de tarifele exorbitante ale firmelor de pompe funebre care se ocupa de repatrieri internationale nu au un sambure de adevar. Orice repatriere costa sub 3000 de euro, pret corect, daca se ia in calcul ca aici intra:
-intocmirea si traducerea documentelor funerare
-spalarea, imbracatea si toaletarea decedatului
-costul celor doua sicrie, al echipamentului celui in care este asezat mortul, crucea inscriptionata si sigilarea capacului
-manipularea si transportul din tara respectiva, pana in Romania.
In prezent, vecina mea este foarte linistita ca si-a adus baiatul acasa, s-a impacat cu disparitia acestuia si il viziteaza in fiecare dimineata la cimitirul din sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *