0

Pe Mara study ai reteta care te ajuta sa iti motivezi copilul sa invete o limba straina

Nu mai vreau sa merg la engleza, am auzit de curand vocea deznadajduita a unui copil! Ce stii tu? Doamna ma pune sa memorez pagini intregi de reguli.
Uneori revolta elevilor din tara noastra este indreptatita, fiindca invatamantul nostru se bazeaza pe memorare excesiva si pe abordarea preponderant teoretica a disciplinelor, in detrimentul practicii. Daca la matematica rezolvarea ecuatiilor si problemelor inseamna practica, iar la fizica si chimie experimentele verifica insusirea cunostintelor teoretice, in cazul limbilor straine comunicarea asigura punerea in practica a regulilor gramaticale memorate.

Ce ne facem insa, cand elevii sunt pusi numai sa reproduca modul in care se obtine anumite timpuri si moduri verbale, cum se realizeaza concordanta dintre fraze si in afara de exemplele profesoarei, cursantii nu mai dau niciunul?

Acest lucru se intampla incepand de la gimnaziu si pana la ultimul an de facultate. In afara Facultatii de Medicina, unde se face practica din belsug, la psihopedagogie se face atat de putina practica, incat cand se angajeaza, absolventul nu stie cum sa se comporte in fata clasei.
De ce am insistat asupra acestor aspecte? Sa le dau parintilor exemple de activitati care sa ii atraga pe copiii lor atat de mult, incat sa le faca placere sa invete engleza, franceza, italiana sau germana.

Pe https://www.mara-study.ro/oferte/tabere-internationale/vacanta-de-iarna-exotica se afla reteta prin care ii incurajati pe copiii vostri sa invete engleza de bunavoie si sa stea cuminti tot anul scolar, sa mearga intr-o tabara internationala, intr-o destinatie exotica a carei limbi oficiale este engleza.

Mara-study.ro a pus in tara noastra bazele unor cursuri de limbi straine originale, care abordeaza disciplina respectiva din toate unghiurile posibile. Cursantii participa la tabere internationale, unde se intalnesc cu alti vorbitori de engleza, franceza, italiana sau germana si comunica in aceasta limba. In plus, ei iau contact direct cu elemente de civilizatie si cultura ale statului in care are loc excursia sau tabara. Nu in ultimul rand, ei negociaza, dialogheaza cu gazdele lor, se informeaza si ofera informatii despre ei tot in acest cod lingvistic.
Asadar, pentru o saptamana, doua saptamani, elevii romani “uita limba romana”.

Mara-study.ro ajuta parintii sa ii motiveze pe copii sa invete in fiecare vacanta in mod temeinic sa comunice intr-o limba straina de circulatie internationala.
In iarna acesta, parintii isi pot trimite copiii de la 9 la 15 ani intr-o tabara internationala in Malta, cazarea fiind asigurata in familiile serioase ale localnicilor, care le ofera camera duble cu bai comune si le asigura toate mesele zilnice si gustarile.

Aici, copiii vostri vor fi mult mai in siguranta decat la hotel, deoarece:

-familiile respective fac acest lucru de mult timp, supravegheaza atent copiii, multe dintre ele avand copii de varsta copilului dumneavoastra. De regula baietii sunt cazati la familii care au baieti, iar fetele la familii cu fete.
-daca la hotel receptionerul nu poate supraveghea atent la ce ora vine adolescentul in camera, cu cine vine si la ce ora pleaca, in famiiile gazda supravegherea este stricta.
-copiii vostri nu interactioneaza cu sute de adulti, asa cum se intampla la hotel, ci numai cu membri familiei gazda.

Din moment ce ati ales acesta forma de studiere suplimentara a limbilor straine, veti oferi o doza maxima de fericire copiilor vostri, fiindca Malta este o tara frumoasa, iar La Valletta o statiune de vis, cu o arhitectura originala pe care turistii o apreciaza si cu peste 40 de scoli excelente in limba engleza. Maltezii sunt buni vorbitori de limba engleza, asa ca si engleza vorbita de copiii vostri la intoarcere va fi de calitate premium.
Aici, in afara celor 20 de lectii pe saptamana, fiecare ora fiind de 40 de minute (pentru mai multa eficienta), cursantii au parte de activitati captivante care vor face din aceasta excursie o vacanta de vis.

Lectiile sunt completate cu tururi ale oraselor malteze, excursii pe plaja si la forturile renumite, vizitarea Grotei Albastre, karaoke, discoteca, vizionarea de filme bine alese si seri tematice. In acest mod, sa tot inveti engleza si sa nu te mai plangi ca esti obligat sa memorezi reguli pe care le aplici in viata curenta mai mult sau mai putin.
Planeta a devenit o sala de clasa si nu ai cum sa nu comunici eficient intr-o limba de circulatie internationala, cand gazda ta este din Malta, iar colegii de grupa pot fi si germani sau italieni.

Haideti sa facem tot ce depinde de noi in calitate de parinti ca urmasii nostri sa traiasca mai bine si viitorul lor sa fie mai sigur! Evident ca stiind limbi straine, vor avea curajul sa faca turul lumii si sa aiba relatii comerciale, culturale si de orice tip cu oameni din lumea intreaga.
Sa zicem ca aceasta vacanta exotica ar costa in total 1000 de euro, dar ganditi-va ca roadele ei se culeg toata viata!
Oferiti-le cadou de Craciun aceasta experienta copiilor vostri si nu vor fi deloc dezamagiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *