0

Primul pas in e-commerce: realizare magazin online

Odata cu avansul tehnologiei, traditionalul magazin s-a reinventat: a devenit online si e pe Internet. Astfel, exista astazi numeroase magazine care nu ofera cumparatorilor sai un sediu fizic de unde sa faca achizitia, ci doar unul la distanta de cateva click-uri.

Simplu si confortabil, din propriul lor fotoliu de acasa, utilizatorii se transforma in adevarati cumparatori, indiferent de tipul de produs sau gama de servicii pe care doresc sa le achizitioneze. In spatele rezultatelor de succes insa, se afla un mecanism bine gandit care incepe de la realizare site magazin online. Nu oricum, ci intr-o modalitate care iti va aduce clientii la usa „virtuala”.

Procesul de realizare site magazin online nu se bazeaza pe intuitie

Daca esti hotarat sa iti deschizi o astfel de afacere, tine minte ca procesul de realizare site magazin online este unul complex si nu se bazeaza pe intuitie. Desi, in aparenta, lucrurile par foarte simple, exersand doar instalarea unei platforme, in spate se afla o vasta activitate de research, optimizari si actiuni bazate pe experienta utilizatorului.

Toata strategia de realizare site magazin online este una care preintampina actiunile viitorilor clienti, avand ca scop satisfacerea nevoilor lor pentru cosurile pline de cumparaturi.

magazin_online

User Experience, o componenta importanta din procesul de realizare site magazin online

Tot datorita avansului tehnologic si a aparitiei unei diversitati din ce in ce mai mare de aplicatii web si mobile, s-a dezvoltat o noua ramura in IT: User Experience, denumita si „UX”.

Aceasta componenta are in vedere comportamentul utilizatorului si, pe baza unei analize amanuntite, se asigura ca intreg flow-ul de navigare al acestuia va fi unul eficient, facil si la indemna sa. Acest rol este foarte important in procesul de realizare site magazin online, pentru ca se asigura de o experienta facila de shopping online a clientului.

Realizare site magazin online: content si setari tehnice

Procesul de realizare site magazin online este complex, din doua puncte de vedere: continut (text, imagini, tipul de mesaje, puterea lor de convingere, CTA – Call to actions etc) si setari tehnice (cum ar fi campurile de search care trebuie sa functioneze optim sau setarile care permit indexarea site-ului de catre Google). Toate acestea presupun o bogata expertiza a unei echipe specializate, care sa gandeasca o strategie completa, pliata pe ambele zone, pentru a se asigura de rezultate sau altfel zis numeroase „conversii”.

Cine te poate ajuta cu procesul de realizare site magazin online, de la A la Z

Esti hotarat sa intri in business? Perfect! Delimiteaza-ti atributiile si fa-ti timp se te ocupi de cele din rolul de antreprenor. Vestea buna privind procesul de realizare site magazin online este ca exista agentii specializate, ce vor gandi tot mecanismul, de la A la Z, pentru o buna experienta in magazinul online a clientilor tai.

Echipe cu diverse roluri vor acoperi toate nevoile, astfel incat administrarea site-ului sa fie cat mai facila pentru tine, iar noile tehnologii sa iti usureze toata activitatea pe care o vei avea zi de zi.

Fortin.Agency este una dintre aceste agentii care se ocupa de tot ce inseamna realizare site magazin online si nu numai! Intr-un mediu digital extrem de competitiv, Fortin.Agency te va ajuta aici  sa iesi in evidenta, printr-un website bine optimizat, cu un continut bogat si cu un mesaj puternic, dar si alte avantaje care iti vor face clientii sa reviziteze magazinul tau online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *