0

Rolul unui buton capacitiv in aplicatiile de zi cu zi

Automatizarea reprezinta un aspect care a fost adoptat in ultimul deceniu de un numar in crestere de companii si firme, mai mici si mai mari, datorita faptului ca in multe cazuri ajuta la obtinerea mai rapida a produselor finite, cu un cost mai scazut si cu un profit mai mare.

Nu este deloc usor insa sa ajugem sa automatizam chiar si o mica parte a unui intreg sistem. Sa un mai vorbim asadar despre o intreaga companie sau o fabrica de productie unde costul total poate fi foarte mare iar procesul de durata. De aceea, automatizarea se face in general in cazul cladirilor nou construite, fiind mult mai usor in acest fel, decat sa inlocuim aparatura si sistemele dintr-un loc vechi.

Cu siguranta ca si automatizarea completa este posibila doar intr-un numar limitat de cazuri si chiar si asa, este nevoie de unul sau mai multi operatori umani care sa supravegheze procesele si sa mentina totul in parametri normali, in mare parte din spatele unui monitor.

Cele mai multe automatizari pot fi gasite in industria auto-moto precum si in fabricile care produc electronice si electrocasnice si de regula in fabricile in care sunt produse piese pe banda rulanta si nu mai este nevoie de finisare sau verificare atenta din partea unui alt operator uman.

Totodata, prin automatizare ne putem referi atat la ceva total cat si partial, precum anumite sisteme ale unui autovehicul de ultima generatie, in special cele de uz industrial sau diverse sisteme industriale din fabrici si uzine. Probabil ca multe persoane ar fi duse cu gandul deja la ideea de Inteligenta Artificiala insa lucrurile sunt ceva mai diferite. Astfel, cel mai important aspect aici este curentul electric, de care are nevoie orice astfel de sistem automat. Acesta ne ofera putere, lumina si capacitatea de a opera la diversi parametri mereu in schimbare.

Fiecare sistem contine astfel mai multe parti iar fiecare parte este realizata din mai multe piese. Printre piesele specifice unui anumit sistem, atat automatizat cat si clasic, gasim butoanele capacitive. Acestea, comparativ cu butoanele clasice cu apasare mecanica, sunt mult mai simplu si mai sigur de utilizat iar aplicatiile lor sunt la fel de extinse ca si ale butoanelor clasice. Practic, oriunde am avea un buton clasic, acesta poate fi inlocuit cu unul capacitiv.

Unele persoane ar spune ca, datorita faptului ca este alimentat la curent, poate fi foarte periculos in anumite medii de lucru, in special acolo unde este umiditate crescuta. Insa pentru a oferi un raspuns la asta, este nevoie sa stim mai exact ce este un buton capacitiv si ce poate face de fapt. Astfel, un buton capacitiv are inclus un senzor de proximitate care ne permite sa il actionam fara a mai fi nevoie sa il atingem. Astfel sunt eliminate numeroase pericole in utlizare, precum cel mai sus mentionat, cu umiditatea crescuta.

De asemenea, butonele capacitive, prim sistemul lor de actionare si functionare, au o durata de viata mult mai mare. Datorita faptului ca un mai trebuie sa le atingem pentru a le actiona, nu mai sunt supuse la niciun fel de uzura si actiune mecanica. Totodata, pentru iluminat este utilizata tehnologia LED, aceste becuri avand si ele o durata de viata foarte mare.

Dupa cum am spus, putem utiliza astfel de butoane capacitive in numeroase aplicatii, industriale si nu numai. Sunt perfecte pentru cai de acces si pentru a actiona, activa sau dezactiva anumite sisteme si aparate in diverse imprejurari.

Putem gasi diverse modele de butoane capacitive in magazinul online al celor de la Senso Data, un magazin specializat sisteme electrice si nu numai, din Sibiu. Acestia pot oferi solutii optime pentru orice tip de industrie, de la constructii la centre comerciale, institutii publice, industria alimentara si multe altele. Produsele lor sunt de cea mai buna calitate si pot satisface nevoile oricarui client.

Desi au un pret ceva mai ridicat, ne-am gandi noi cei fara experienta si cunostintele necesare, eficienta si durata de viata a acestor piese sunt cu adevarat impresionante fapt care ne face sa ne gandim de doua ori si sa realizam ca da, au un pret bun comparativ cu eficienta lor. Datorita faptului ca sunt iluminate cu LED sunt foarete vizibile atat ziua cat si noaptea, un alt aspect important in diverse imprejurari, precum santiere de constructii sau zone cu vizibilitatea redusa atat ziua cat si noaptea.

In multe situatii, sau mai bine spus, in multe companii, angajatii sunt nevoiti sa lucreze cu echipamente de protectie, acolo unde exista substante periculoase sau mult praf. Asta insemna si manusi de protectie. Cu toate acestea, un buton capacitiv poate fi actionat si atunci cand purtam manusi in maini, avand incorporat un senzor destul de puternic pentru a percepe miscarea din proximitatea sa.

Revenind la magazinul Senso Data, aici putem alege din peste 10 modele de butoane capacivite, ca de exemplu cele care sa afiseze mesaje precum Start sau Stop precum si butoane care sa nu afiseze nimic ci doar sa fie iluminate, potrivite pentru cai de acces unde nu este nevoie de afisarea niciunui mesaj. De asemenea, unele dintre aceste butoane pot fi programate dupa preferintele clientilor, in ceea ce priveste mai multi parametri.

Colaborand cu firme de top din domeniul acestor sisteme, Senso Data le va oferi clientilor cele mai bune produse si solutii pentru nevoilr lor, araturi de consultanta specializata indiferent de situatie. Pentru si mai multe informatii, nu ezitati sa accesati site-ul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *