0

Sfaturi de la firma de reparatii navigatii auto

Care sunt beneficiile oferite de un sistem de navigatie?

Distractie. Cand folositi un sistem de navigatie pentru a va descurca intr-un oras nou, nu va veti ingrijora ca va veti pierde, ceea ce va poate da sentimentul de libertate. Va veti putea bucura de calatoria in sine si nu veti fi stresat ca va veti rataci, pierzand timpul. In plus, puteti folosi sistemul de navigatie pentru a gasi destinatii dorite- cum ar fi restaurante, hoteluri, obiective turistice, destinatii utile, benzinarii, banci si chiar bancomate.

Veti descoperi beneficiile unui sistem de navigatie si cand il veti folosi in orasul dumneavoastra. Multe modele va permit sa programati destinatii multiple, astfel incat sa puteti economisi timp cand cautati cele mai eficeinte rute intre ele. Sunt modele care ofera acces la servicii de informatii privind traficul – astfel veti fi informat de eventuale accidente si strazi inchise temporar.

GPS portabil sau built-in? Ce este de preferat?
Sistemul pe care il alegeti depinde in mare parte de modul in care urmeaza sa-l utilizati. Exista avantaje distincte pentru ambele.

Sistem de navigatie portabil

Un GPS portabil va poate oferi optiuni de montare facila; fara cabluri sau modificari la nivelul bordului; posibilitatea de a fi mutate cu usurinta dintr-o masina in alta. Se livreaza cu sistem de fixare (in general cu o ventuza) cu ajutorul caruia se pune pe bord, consola sau pe parbriz. Apoi, nu va mai ramane decat sa-l alimentati. Antena GPS este incorporata in carcasa dispozitivului si hartile sunt de obicei preincarcate in memoria sitemului. Vocea pe care sistemul o foloseste pentru a va ghida este de obicei difuzata printr-o boxa incorporata. Un GPS portabil poate fi comapct, dar de obicei poate oferi performante impresionante. Altele au functii suplimentare, inclusiv stocare si redare MP3. Masinile de ultima generatie, (BMW, Mercedes, Jaguar) vin cu sisteme de navigatie incluse in bord, asadar nu discutam despre aceste modele.

Sisteme de navigatie built-in

Este parte a unui DVD player built-il sau direct montat in bord. Actioneaza ca boxa stereo a masinii si dispune de comenzi cu ecran tactil. Atunci cand un sistem de navigatie este integrat intr-un DVD player, nu e mai greu de instalat decat un stereo standard incorporat. Sistemele de navigatie built-in au avantajul ecranelor mari (media ar fi de 7 inch, comparativ cu 3.5 inch sau 4 inch, ce intalnim tipic pe GPS-urile portabile). Astfel vizibilitatea este mai buna pe un sistem de navigatie incorporat in bordul masinii. Comenzile vocale sunt redate prin intermediul difuzoarelor masinii. Multe sisteme built-in dispun de hard diskuri incorporate care executa functii de navigare si stocheaza hartile sistemului. Altele vin cu discuri DVDROM si harti, stocheaza temporar informatii relevante despre harti si rute atunci cand setati o destinatie. In ambele cazuri, puteti asculta CD-urile sau radioul in timp ce sistemul de navigatie continua sa functioneze.

Cum stie GPS-ul care este locatia mea?

Un sistem de navigatie foloseste doua lucruri pentru a va identifica locatia si destinatia:
– GPS (Sistemul Global de Pozitionare): unitatea de navigare comunica simultan cu mai multi sateliti GPS printr-o antena incorporata sau externa pentru a determina pozitia.
– Harti rutiere si programe software cuprinzatoare: drumuri principale, drumuri judetene, strazi din oras, puncte importante de interes (inclusiv hoteluri si restaurante).
Majoritatea sistemelor de navigatie portabile au harti preincarcate. Unele sisteme incorporate vin cu harti pe discuri DVD.

Sistemul de navigatie determina pozitia dumneavoastra prin compararea informatiilor pe care le primeste de la satelitii GPS, dupa care calculeaza cea mai buna ruta pentru destinatia dumneavoastra.

Cum transmit sistemului de navigatie destinatia mea?

Sistemele de navigatie au o interfata de ecran care va permite sa introduceti destinatia dorita de fiecare data. Cel mai adesea, va trebui doar sa selectati pur si simplu orasul in care conduceti, apoi sa introduceti o adresa stradala. Multe sisteme folosesc textul predictiv oferind sugestii dupa ce introduceti cateva litere. Astfel nu veti va trebui sa introduceti de fiecare data nume intregi de orase sau strazi. Veti avea de asemenea posibilitatea de a selecta o intersectie sau de a alege sa mergeti in centrul unui oras.

Optiunile de destinatie includ puncte de interes specifice. Puteti alege un anumit punct inainte de a pleca sau puteti gasi un punct de interes ori de cate ori ajungeti la destinatie. Punctele de interes sunt de regula restaurante, hoteluri, banci, benzinarii, bancomate.

Unele sisteme de navigatie au capacitatea de a raspunde mesajelor vocale – le spuneti literalmente unde doriti sa mergeti.

Cat de precise sunt sistemele de navigatie?

Foarte precise. Dispozitivul de navigatie recalculeaza in mod constant pozitia dumneavoastra, iar precizia este de obicei in limita a 4 metri. Procesoarele receptorului GPS si al antenei ajuta sistemul sa se stabileasca pe semnalul satelitului si sa traduca rapid informatiile pentru a stabili pozitia in timp ce conduceti.

Ce directii imi furnizeaza comenzile vocale?

Vocea va ofera informatii cu privire la distanta ramasa pana la destinatie, pana la urmatoarea schimbare a traseului. Va sunt oferite instructiuni de trafic. Vocea acompaniaza imaginea de pe display. Cele mai multe sisteme va ofera posibilitatea de a dezactiva comenzile vocale.

Pentru a repara un sistem de navigatie auto va invitam sa ne contactati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *