0

Spalarea mainilor si igiena ne ajuta sa stam departe de boli

Mentinerea mainilor curate in timpul unei pandemii, si nu numai, ajuta la prevenirea raspandirii germenilor.  Spalarea mainilor cu apa si sapun profesional, precum cel comercializat de magazinul online sanito.ro, este cea mai buna modalitate de a reduce numarul de germeni in majoritatea situatiilor. Daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizati un produs igienizant pe baza de alcool, care contine cel putin 60% alcool, cum ar fi un dezinfectant. Dezinfectantii pentru maini pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de germeni de pe maini in unele situatii, dar dezinfectantii nu elimina toate tipurile de germeni si s-ar putea sa nu elimine substantele chimice daunatoare.

Dezinfectantii de maini nu sunt la fel de eficienti atunci cand mainile sunt vizibil murdare sau grase.

Cum folositi dezinfectantii?

-Aplicati produsul pe palma unei maini (cititi eticheta pentru a afla cantitatea corecta).

-Frecati-va mainile.

-Frecati produsul pe toata suprafata mainilor si degetelor pana cand mainile sunt uscate.

-Fiti totusi atenti pentru ca inghitirea dezinfectantilor pentru maini pe baza de alcool poate provoca intoxicatii cu alcool.

De ce este importanta igiena?

Igiena este deosebit de importanta in caz de urgenta, cum ar fi o catastrofele naturale sau pandemiile. Acestea, de multe ori, limiteaza desfasurarea, in codnitii normale, a mersului vietii. Prima regula cand vine vorba despre igiena este sa spalam mainile cu sapun lichid sau spuma si apa din abundenta. Dupa si inainte de masa, dupa ce manipulam gunoiul, dupa ce folosim toaleta, cand preparam mancarea, dupa ce schimbam scutecele copiilor, dupa ce atingem animalele, manipulam hrana acestora sau deseurile lor etc. Situatiile sunt multiple. Mai nou, in contextul actualei pandemii, trebuie sa ne spalam dupa ce punem mainile pe spurafete care au fost atinse de alte persoane. Nu va atingeti fata, nasul, ochii sau gura pana nu v-ati spalat mainile sau nu le-ati dezinfectant! Fie ca folositi sapun spuma sau lichid, spalati mainile cel putin 20 de secunde!

De asemenea, trebuie sa acordam o mare atentie ingrijirii ranilor. Mentinerea ranilor curate si acoperite este cruciala in timpul unor situatii de urgenta. Ranile deschise si eruptiile cutanate sunt expuse mai rau infectiilor. Pentru a va proteja coperiti ranile curatate cu un bandaj impermeabil pentru a reduce sansele de infectie. Pastrati ranile deschise cat mai curate posibil, spaland bine cu sapun si apa curata. Daca o rana dezvolta roseata, umflare sau scurgeri, solicitati asistenta medicala imediata.

Spalati-va mainile cu apa si sapun inainte si dupa ce ati acordat primul ajutor pentru o rana pentru a ajuta la prevenirea infectiei. Folositi un produs de igienizare pe baza de alcool, daca nu este disponibil sapun si apa. Tetanos, infectii bacteriene si infectii fungice sunt potentiale amenintari pentru sanatatea persoanelor care au rani deschise.

Pentru mai multe informatii si pentru a vizualiza intreaga gama de produse, puteti intra oricand pe site-ul magazinului sanito.ro. Magazinul are peste 14 ani de experienta si mii de clienti multumiti. Este vorba despre clienti casnici, din institutii publice dar si din spitale si clinici. Produsele de igiena a mainilor, corporala, dar si pentru curatarea eficienta a diverselor locuri sunt ideale pentru a evita problemele de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *