0

Ti s-a stricat aerul conditionat? Iata cum sa procedezi

Nu e nimic mai frustrant decat sa te lupti cu temperaturile ridicate si sa trebuiasca sa depui si un efort in acelasi timp. Nu e deloc placut sa resimti cum casa sau biroul se transforma efectiv intr-o sauna, atunci cand doresti sa te bucuri de momentul tau unic de relaxare. Iar daca ai fost suficient de inspirat sa-ti achizitionezi un aparat de aer conditionat, dar acesta nu pare sa mai dea acelasi randament ca odinioara, nu trebuie sa amani aceasta problema de pe-o zi pe alta.

Expunerea corpului la temperaturi inalte ne poate afecta stilul de viata si productivitate, dar nu in ultimul rand, inclusiv si sanatatea. Asa ca pentru orice problema pe care o preintampini cu aparatul tau de aer conditionat, exista cel putin o solutie care sa-ti vina in ajutor.

Top 3 solutii atunci cand ti se strica aparatul de aer conditionat

  1. Verifica intrarile si iesirile

Chiar daca nu esti tehnician de meserie sau sa ai o experienta vasta in ceea ce priveste manevrarea si verificarea aparatelor de aer conditionat, exista cateva elemente pe care le-ai putea verifica si sa le repui in functiune, fara riscuri si fara costuri extra.

Ca de exemplu, poti verifica daca telecomanda are baterie, daca aerul conditionat este conectat la priza, daca circula tensiunea prin cablu sau sa verifici daca furtunul exterior al aparatului de aer conditionat nu prezinta o serie de depuneri.

  1. Apeleaza la o persoana specializata

Cea mai eficienta solutie cand problema nu poate fi stabilita si rezolvata din prisma fortelor proprii e sa apelezi la un specialist in verificare si reparare aer conditionat. Pregateste-te insa sa ai la dispozittie un buget generos, cu atat mai mult daca aparatul este iesit din ggarantie.

  1. Investeste intr-un nou aparat de aer conditionat

Pentru ca de cele mai multe ori reparatiile pe termen lung, insumate, ajung la o valoare mult mai ridicata fata de cea a aparatelor propriu-zise, noi, de aer conditionat,  cel mai practic atunci cand problemele sunt majore si costisitoare e sa investesti intr-unul nou. Gasesti pe aparate de aer conditionat la preturi avantajoase  si de diferite tipuri, ca sa le poti alege in functie de marimea casei si nevoi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *