0

Un generator de curent digital/tip inverter este o investitie foarte utila!

Tehnologia a facut posibil sa avem tot mai multe gadget-uri si unelte care sa ne amplifice productivitatea, chiar si in zonele unde curentul electric nu ajunge sau este frecvent intrerupt. Un generator de curent digital/tip inverter este o achizitie foarte buna, in special pentru persoanele care lucreaza in constructii, au case la mare departare de reteaua electrica sau deseori folosesc cabana la munte.

Sursele de curent alternativ programabile precum generatoare de curent digital/tip inverter au fost utilizate pe scara larga pentru a implementa si a sprijini numeroase proceduri de testare a produselor de-a lungul anilor. Acestea ofera inginerului de testare capacitatea de a controla complet tensiunea, frecventa si curentul la unitatea supusa testului (UUT). Produse precum acestea sunt utilizate pentru a simula diverse conditii de alimentare si anomalii care pot aparea in utilizarea efectiva a produselor alimentate cu curent alternativ si curent continuu. De asemenea, acestea sunt esentiale pentru furnizarea de curent alternativ necesar de 400 Hz sau 800 Hz pentru subsistemele militare si avionice.

Aceste tipuri de instrumente ofera urmatoarele caracteristici si avantaje inginerului de proiectare si / sau testare:

-izolarea sigurantei intre intrarea retelei CA si iesirea UUT;

-conversia oricarei tensiuni si frecvente a retelei gasite in intreaga lume la o frecventa de iesire specifica dorita in UUT;

-control precis asupra tensiunii de iesire, inclusiv reglarea liniei si a sarcinii;

-putere stabila si controlata de iesire, imuna la orice fluctuatii de intrare de linie AC sau caderi de tensiune momentane si

conversia fazelor de la monofazat la trifazat, monofazat la divizat sau trifazat la monofazat.

Marea majoritate a proiectelor de surse de curent alternativ disponibile se bazeaza pe circuite de control modulate in latime de impulsuri si utilizarea transformatoarelor de joasa frecventa pentru a oferi izolare intre intrarea si iesirea sursei de curent alternativ.

Aceste modele de generatoare de curent digitale utilizeaza in general circuite de control analogice pentru a oferi reglarea iesirii, functii de limita de curent si functii de conversie de frecventa. Desi acesta este un design dovedit care dateaza de la inceputul anilor 1980, acesta este plin de dezavantaje.

Pentru a enumera cateva:

Utilizarea transformatoarelor de intrare AC de frecventa de linie pentru a asigura izolarea galvanica adauga dimensiuni si greutate semnificative produsului, in special pe masura ce nivelurile de putere cresc. De exemplu, luand in considerare pierderile transformatorului, o sursa de curent alternativ de 15 kVA va necesita un transformator de intrare trifazat de 17 kVA cantarind aproximativ 140 lb. Sursele de energie care utilizeaza acest design pot cantari cu mult peste 400 lb. in total.

Utilizarea transformatoarelor de iesire pentru a asigura izolarea galvanica determina cresteri similare in dimensiune si greutate si impiedica capacitatea de a genera capacitatea de iesire DC.

Mai mult, astfel de transformatoare de iesire trebuie sa accepte gama larga de frecventa asociata cu surse de alimentare CA programabile, de obicei de la 45 Hz la 1.000 Hz sau mai mult, necesitand proiecte de transformatoare mai complexe si mai costisitoare.

Buclele de control analogice sunt afectate de variatiile componentelor discrete si de derivarea temperaturii. Acest lucru are un impact negativ asupra preciziei si stabilitatii si necesita ghivece de reglare pentru calibrare.

Marea majoritate a proiectelor de surse de curent alternativ disponibile se bazeaza pe circuite de comanda modulate in latime de impulsuri si utilizarea transformatoarelor de joasa frecventa pentru a asigura izolarea intre intrarea si iesirea sursei de curent alternativ.

Aceste design PWM utilizeaza in general circuite de comanda analogice pentru a oferi reglarea iesirii, functii de limita de curent si functii de conversie de frecventa. Desi acesta este un design dovedit care dateaza de la inceputul anilor 80, acesta este plin de o serie de dezavantaje. Introduceti noi topologii complet digitale.

Unele dintre capabilitati sunt esentiale, in special protectia echipamentelor supuse testului impotriva curentului, puterii sau tensiunii excesive care ar putea duce la deteriorarea permanenta a EUT. In timpul dezvoltarii prototipului, pierderea unui prototip poate duce la intarzieri grave ale programului si, prin urmare, la costuri. Unele dintre aceste mecanisme de protectie, cum ar fi limita de curent programabila RMS, sunt frecvente in sursele de alimentare programabile, dar altele sunt destul de noi.

Aceste generatoare sunt incredibil de flexibile si folositoare chiar si intr-un ansamblu de generatoare de putere intr-o firma sau chiar in institutii de invatamant.

Cu un generator pentru intreaga casa, puteti pastra toate componentele electronice in casa, inclusiv incalzitorul sau aparatul de aer conditionat, functionand in timpul unei intreruperi de curent. Acest lucru va impiedica casa sa se incalzeasca prea mult sau sa fie prea rece, ceea ce poate duce la accidente vasculare cerebrale, hipotermie si alte probleme de sanatate. Chiar daca temperaturile incomode nu sunt suficient de extreme pentru a provoca riscuri pentru sanatate, ele pot face atmosfera insuportabila pana cand alimentarea se va relua.

In functie de dimensiunea generatorului, puteti utiliza un computer, asigurati-va ca frigiderul dvs. continua sa functioneze, astfel incat alimentele sa nu se strice si sa pastrati cateva lumini aprinse. In acest fel, rutina zilnica a familiei dvs. nu va fi intrerupta si puteti fi la curent cu conditiile meteorologice, traficul, inchiderea scolilor din cartierul dvs. si alte stiri importante. Generatoarele portabile sunt mai putin costisitoare decat generatoarele de acasa, dar furnizeaza suficienta energie doar pentru cateva articole la un moment dat. De asemenea, fac mai mult zgomot decat modelele de casa intreaga, iar utilizatorii ar trebui sa le plaseze in zone deschise pentru a evita otravirea cu monoxid de carbon.

Alege gama de generatoare digitale de tip inverter de la cpxmaster.ro pentru a face o investitie de lunga durata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *