0

De ce este SEO important pentru dezvoltarea unei afaceri online?

Deși internetul oferă o șansă extraordinară dezvoltării oricărui tip de afacere, antreprenorii din mediul digital știu că simpla lansare a unui site de prezentare sau a unui magazin online nu înseamnă neapărat și obținerea imediată a profitului dorit. Ba dimpotrivă, ca să ai un business de succes în online se duc lupte grele, iar cel mai dificil obiectiv este acela de a-ți poziționa site-ul pe prima pagină în Google.

De fapt, cele mai recente statistici arată că nici măcar să ajungi pe prima pagină a motorului de căutare nu mai e suficient, majoritatea utilizatorilor accesând, de fapt, doar site-urile de pe primele 5 poziții. De aceea, importanța SEO pentru afacerile din mediul online este mai evidentă ca niciodată.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest termen, pe scurt, SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, iar optimizarea SEO are ca scop poziționarea site-urilor pe prima pagină în Google. Doar 5% dintre utilizatori dau click pe pagina 2 a rezultatelor afișate la căutarea pe care au efectuat-o, așadar e de la sine înțeles de ce orice business online are nevoie de servicii SEO profesionale.

Cum se desfășoară o campanie SEO?

Specialiștii în marketing spun că există peste 200 de factori de care algoritmii Google țin cont atunci când poziționează un site în rezultatele afișate, iar – dintre toate acestea – backlink-urile reprezintă cel mai important criteriu de ranking. Asta înseamnă că, dacă ai un business online, s-ar putea să ai nevoie de servicii SEO profesionale, prin care să îți fie asigurată o campanie serioasă de linkbuilding.

Mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că nu ai un site non-responsive și că viteza de încărcare a paginilor nu este mică, pentru că, în caz contrar, Google va considera că site-ul tău oferă experiențe neplăcute oamenilor, așa că va evita să ți-l recomande și te va îngropa în pagini în care nimeni nu ajunge vreodată! Așadar, optimizarea trebuie făcută atât on-page, cât și off-page, iar dacă nu te descurci mai bine apelează la serviciile unei agenții SEO.

În privința costurilor pentru optimizarea site-ului, acestea pot fi stabilite numai în urma unui audit care să arate clar ce trebuie să cuprindă strategia de care businessul tău are nevoie, dar nu-ți face griji, căci prețul serviciilor SEO nu este atât de costisitor pe cât ar putea fi, la un moment dat, lipsa lor.

La cine să apelezi?

Există numeroase firme SEO în București care te pot ajuta, iar prin serviciile lor ai infinit mai multe șanse să-ți atingi obiectivele și să-ți poziționezi site-ul în mijlocul publicului tău țintă și, implicit, al potențialilor tăi clienți, decât dacă ai încerca pe cont propriu. De fapt, trebuie să ai în vedere inclusiv faptul că s-ar putea ca, fără să vrei, să-i provoci businessului tău mai mult rău decât i-ai face fără niciun fel de promovare SEO.

Iar ca să te asiguri că eviți în totalitate un astfel de eșec și că vei avea parte de o optimizare SEO ca la carte, poți apela, de exemplu, la agenția AdMarks, pe care o găsești pe admarks.ro, și vei avea parte, mai întâi, de efectuarea unei analize amănunțite, iar mai apoi de implementarea celor mai bune soluții SEO pentru creșterea site-ului tău.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *