0

De ce nu creste aluatul in masina de paine? Sfaturi si recomandari.

Dupa ce ti-ai cumparat un aparat de facut paine si l-ai montat in bucatarie, inevitabil vei fi curios sa vezi cum va iesi painea produsa de acest aparat. Din pacate, nu de fiecare data masina de paine va da rezultate bune. Iata cateva idei despre ceea ce poate cauza scaderea aluatului si a painii, precum si solutiile pe care le poti avea in vedere.

Problema cu painea care scade sau care nu creste deloc poate fi cauzata de mai multi factori

  1. Prea mult lichid – Incercati sa reduceti cantitatea de apa sau lapte cu una sau doua linguri. Nu uitati sa va uitati la aluat dupa cateva minute de framantare si sa vedeti daca este o ca o bila neteda si rotunda. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati lichid cate o lingurita. Treptat, treptat pana cand aluatul incepe si se ridica. Daca pare prea umed aluatul, atunci adaugati faina o lingura. Tot la fel, treptat. Adaugati faina pana cand aluatul arata asa cum era de asteptat. Un aparat bun de facut paine precum cele din link, te vor ajuta mult in procesul de coacere pentru ca au programe speciale pentru painea basic, cea care nu trebuie crescuta foarte mult.
  2. Nu este suficienta sare – Incercati sa mariti cantitatea de sare cu o lingurita sau doua pentru inceput. Verificati rezultatul.

 

  1. Faina insuficienta – Incercati sa mariti faina cu una sau doua linguri mari cu varf. Daca masina de paine amesteca o cantitate prea mica de faina, atunci aluatul iese prea lichid si prin urmare paine va fi foarte scazuta.

 

  1. Prea multa drojdie – Desi pare contraintuitiv acest aspect, prea multa drojdie poate provoca efectiv scaderea painii. Drojdia va face painea sa creasca foarte mult, dar pana la un moment dat. Dace adaugati prea multa drojdie, aluatul creste prea mult si apoi brusc de desumfla. Incercati sa micsorati cantitatea de drojdie cu jumatate lingurita.

Recoamndari utile in cazul in care ai o masina de facut paine

Verifica tipul sau starea drojdiei. Drojdia ar putea fi prea veche. Verificati data expirarii acesteia.

Faina este foarte importanta. Faina poate fi de o calitate prea mica, sau la fel poate fi veche.

Daca ati facut reteta corect, urmatorul pas este sa o incercati din nou facand doar una sau doua modificari. De asemenea,  notati modificarile. Cum ati modificat reteta? Care a fost rezultatul?

De exemplu, poate ati ajustat cantitatea de drojdie si nu ati observat o schimbare eficienta? Nici o problema. Pentru urmatoarea paine, puteti incerca o modificare suplimentara a drojdiei sau poate o modificare a cantitatii de sare.

O masina de copt paine, este cu siguranta un ajutor de nedejde in bucatarie, insa si modul in care se aleg ingredientele este foarte important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *