0

A fost odata o sirena

Am o fetita in varsta de 8 ani. De cand era foarte mica, a atras-o apa si tot ceea ce este legat de ea. Daca ii cumparam o jucarie, acesta trebuie sa aiba legatura cu marea, desenele animate preferate sunt cele despre pesti si sirene. Sa nu mai vorbim despre faptul ca personajul ei preferat este printesa Ariel. An de an, in functie de posibilitati, eu si sotul meu, ne-am straduit sa o ducem, macar o singura data, la mare. Acolo se simte cel mai bine, in largul ei. Probabil are legatura si cu zodia ei, Pesti. Oricum, toata lumea ne-a sfatuit sa o inscriem la cursuri de inot. Deoarece a trecut vara, m-am gandit bine daca este perioada buna pentru a face acest lucru. Imi era teama ca, daca face inot si apoi iese afara si este mai racoare, sa nu raceasca. Insa, interesandu-ma mai bine, am aflat ca inotul este extraordinar de bun, mai ales la copii.
1489598_479849642134963_1647393715_o-300x237
In primul rand, celor mici le dezvolta foarte mult sistemul imunitar. Este acel tip de sport care stimuleaza o dezvoltare fizica dar si psihica armonioasa. Prin inot, copilul isi intareste si dezvolta intreaga musculatura a corpului. Poate, de aceea, este considerat, de foarte multa lume, drept un sport complex. Inima, motorul intregului organism, este stimulata mult mai bine si oxigenata asa cum trebuie datorita acestui exercitiu fizic. Copiii dar si adultii care practica inotul au psihic mult mai sanatos. A depasi teama de apa este unul din cele mai mari teluri ale celor mici dar si ale adultilor. Pentru cei mici, faptul ca vor reusi sa inoate si sa “supuna” apa, le va da o imensa incredere in ei insisi. Este ca si cum ar castiga o lupta cu un mediu considerat, de multi, ostil. Inotul este, de asemenea, cea mai buna modalitate de a-si dezvolta oasele. Este, probabil, printre putinele sporturi recomandate copiilor dar si adultilor cu probleme ale oaselor. Si pentru cei bolnavi de astm este un sport benefic, deoarece ii “obliga” sa isi controleze respiratia si astfel, crizele astmatice se imputineaza.
Toate aceste argumente, m-au facut sa ma hotrarasc sa o inscriu la cursuri de specialitate. In Bucuresti, initiere cursuri inot se poate gasi pe site-ul initiereinot.com. Sunand la numarul de telefon de pe site, copilul poate fi inscris la cursuri speciale pentru incepatori. Asa am procedat si eu si pot sa spun ca nu am regretat nicio clipa. Din primul moment, fetita mea a fost incantata de antrenor si a prins imediat informatiile. Metoda de antrenament adoptata de instructorul de inot este adaptata copiilor astfel incat acestia sa isi invinga teama de apa si sa priveasca aceasta disciplina ca pe ceva distractiv si care le va aduce numai beneficii. Cursurile se desfasoara in mai multe locatii din Bucuresti, toate ridicandu-se la cele mai inalte standarde. In plus, puteti sta fara griji, deoarece copilul va fi in permanenta supravegheat.
Cursurile se desfasoara pe parcursul a 8 sedinte si pretul este unul mai mult decat acceptabil. Pot sa spun ca sunt extrem de multumita de absolut tot mai ales ca fetita mea stie acum sa inoate precum o sirena.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *