0

Afla ce beneficii poate aduce GPS agricol pentru productia ta!

Inovatiile tehnologice au facut posibile realizarea a tot mai multe aplicatii agricole, dar si arhitecturale, iar o mare parte din aceste lucrari se datoreaza sistemului GPS RTK.

In aceeasi masura, un GPS agricol este la fel de util pentru a duce la capat lucrari complexe de agricultura sau pentru a diviza terenurile, cu precizie.

Dezvoltarea si implementarea agriculturii de precizie sau a agriculturii specifice locului a fost posibila prin combinarea sistemului de pozitionare globala (GPS) si a sistemelor de informatii geografice (GIS). Aceste tehnologii permit cuplarea colectarii de date in timp real cu informatii precise de pozitie, ceea ce duce la manipularea si analiza eficienta a unor cantitati mari de date geospatiale. Aplicatiile bazate pe GPS in agricultura de precizie sunt utilizate pentru planificarea fermelor, cartarea terenului, esantionarea solului, ghidarea tractorului, cercetarea culturilor, aplicatiile cu rata variabila si cartarea randamentului. GPS-ul permite fermierilor sa lucreze in conditii de vizibilitate redusa, cum ar fi ploaie, praf, ceata si intuneric.

In trecut, fermierilor le era dificil sa coreleze tehnicile de productie si randamentele culturilor cu variabilitatea terenurilor. Acest lucru le-a limitat capacitatea de a dezvolta cele mai eficiente strategii de tratare a solului / plantelor care le-ar fi putut spori productia. Astazi, este posibila aplicarea mai precisa a pesticidelor, erbicidelor si ingrasamintelor si un control mai bun al dispersiei acestor substante chimice prin agricultura de precizie, reducand astfel cheltuielile, producand un randament mai mare si creand o ferma mai ecologica.

Agricultura de precizie schimba acum modul in care fermierii si agro business-urile privesc terenurile din care isi culeg profiturile. Agricultura de precizie se refera la colectarea in timp util a informatiilor geospatiale cu privire la cerintele sol-plante-animale si la prescrierea si aplicarea tratamentelor specifice locului pentru a creste productia agricola si a proteja mediul. Acolo unde fermierii si-au tratat odinioara campurile in mod uniform, acestia vad acum beneficii prin microgestionarea campurilor lor. Agricultura de precizie castiga popularitate in mare parte datorita introducerii de instrumente de inalta tehnologie in comunitatea agricola care sunt mai precise, mai rentabile si mai usor de utilizat. Multe dintre noile inovatii se bazeaza pe integrarea computerelor de bord, a senzorilor de colectare a datelor si a sistemelor GPS de referinta a timpului si pozitiei.

Multi cred ca beneficiile agriculturii de precizie pot fi realizate numai in fermele mari, cu investitii imense de capital si experienta in tehnologiile informationale. Nu este insa asa. Exista metode si tehnici ieftine si usor de utilizat, care pot fi dezvoltate pentru a fi utilizate de toti fermierii. Prin utilizarea GPS, GIS si teledetectie, pot fi colectate informatiile necesare pentru imbunatatirea utilizarii terenului si a apei. Fermierii pot obtine beneficii suplimentare combinand o mai buna utilizare a ingrasamintelor si a altor modificari ale solului, determinand pragul economic pentru tratarea infestarilor cu daunatori si buruieni si protejand resursele naturale pentru utilizarea viitoare.

Producatorii de echipamente GPS au dezvoltat mai multe instrumente pentru a ajuta fermierii si companiile agricole sa devina mai productive si mai eficiente in activitatile lor agricole de precizie. Astazi, multi fermieri folosesc produse derivate din GPS pentru a imbunatati operatiunile in afacerile lor agricole. Informatiile de localizare sunt colectate de receptorii GPS pentru cartografierea limitelor campului, drumurilor, sistemelor de irigatii si zonelor cu probleme din culturi precum buruieni sau boli. Precizia GPS permite fermierilor sa creeze harti ale fermelor cu suprafete precise pentru zonele de camp, locatiile drumurilor si distantele dintre punctele de interes. GPS-ul permite fermierilor sa navigheze cu precizie la locatii specifice din camp, an de an, pentru a colecta probe de sol sau pentru a monitoriza conditiile culturilor.

Consilierii pentru culturi folosesc dispozitive robuste de colectare a datelor cu GPS pentru o pozitionare precisa pentru cartografierea infestarilor cu daunatori, insecte si buruieni pe teren. Zonele cu daunatori din culturi pot fi identificate si cartografiate pentru viitoarele decizii de gestionare si recomandari de intrare. Aceleasi date de camp pot fi folosite si de pulverizatoarele de aeronave, permitand inlaturarea precisa a campurilor fara a utiliza „semnalizatori” umani pentru a le ghida. Pulverizatoarele de cultura echipate cu GPS sunt capabile sa zboare pe suprafete precise, aplicand substante chimice numai acolo unde este necesar, minimizand deriva chimica, reducand cantitatea de substante chimice necesare, beneficiind astfel mediul inconjurator. GPS permite, de asemenea, pilotilor sa ofere fermierilor harti precise.

Fermierii si furnizorii de servicii agricole se pot astepta la imbunatatiri suplimentare, pe masura ce GPS-ul continua sa se modernizeze. Pe langa serviciul civil actual furnizat de GPS, Statele Unite se angajeaza sa implementeze un al doilea si un al treilea semnal civil pe satelitii GPS. Primul satelit cu al doilea semnal civil a fost lansat in 2005. Noile semnale vor spori atat calitatea, cat si eficienta operatiunilor agricole in viitor.

Beneficii pe termen lung:

Esantionarea precisa a solului, colectarea datelor si analiza datelor, permit variatia localizata a aplicatiilor chimice si densitatea plantarii pentru a se potrivi anumitor zone ale campului.

Navigarea precisa pe teren minimizeaza aplicatiile redundante si zonele omise si permite o acoperire maxima a solului in cel mai scurt timp posibil. Capacitatea de a lucra in conditii de vizibilitate redusa, cum ar fi ploaia, praful, ceata si intunericul creste productivitatea. Datele de randament monitorizate cu precizie permit pregatirea viitoare a campului specific site-ului. Eliminarea nevoii de „semnalizatori” umani creste eficienta pulverizarii si minimizeaza supra-pulverizarea.

Furnizorul nbtrade.ro ofera apartura profesionala folosita in toata lumea de catre expertii topografi, ingineri, arhitecti si specialisti in agricultura, GPS agricol este o investitie foarte buna pentru a obtine recolte perfecte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *