0

Afla de la Dr. Ruxandra Dumitrescu tot ce te ajuta in cazul in care te confrunti cu un sindrom uterin

Dr Ruxandra Dumitrescu informeaza in mod corect toate femeile care se confrunta cu fibromul uterin. Este important sa citesti si sa te documentezi cu privire la aceasta afectiune, motiv pentru care iti prezentam parerea unui expert in acest domeniu.

 

Potrivit Dr. Ruxandra Dumitrescu de la clinica fertilia, fibromul uterin duce la sangerari anormale si impiedica femeile sa aiba o sarcina.

 

Care sunt simptomele fibromului uterin? De regula, apar sangerari foarte mari atat in perioada menstruatiei cat si intre doua cicluri menstruale.

 

Cand apare fibromul uterin? Aceasta afectiune poate sa apara in jurul varstei de 30 de ani, in special, daca in familie au mai fost inregistrate cazuri de fibrom uterin, deoarece se transmite genetic.

 

Cum se trateaza fibromul uterin? In prezent nu se mai folosesc metodele invechite, fibroamele fiind eliminate cu ajutorul unor metode moderne. Exista mai multe astfel de metode moderne, printre care si metoda laparoscopica sau histeroscopica. Tumora se va scoate in bucati mici, cu anestezie generala iar operatia dureaza aproximativ o ora. Recuperarea se va face foarte rapid.

 

Metoda cu ultrasunete este cea mai recomandata. Pacienta se va aseza ca la RMN si pe un monitor se vor vedea fibroamele. Pe cel de al doilea monitor se ghideaza unda de ultrasunete spre fibrom si acesta va fi dizolvat. In ceea ce priveste eficienta, masa fibromului se va reduce in procent de 70% si nu se reface pentru o perioada de 5 ani. Fibroamele vor disparea complet sau aproape complet in scurt timp dupa interventia cu ultrasunete.

 

Ce importanta au testele hormonale? Dozarile hormonale ar trebui sa se faca periodic. Este important sa se verifice doza de estrogen. Fibromul se poate asocia cu diverse cauze endocrine.

 

Preventia fibromului uterin. Aparitia unui fibrom uterin nu poate fi prevenita. Incidenta mai mare apare la doamnele cu exces de estrogen si la femeile care sunt supraponderale. Femeile care au fibrom, dar care nu au simptomele specifice, pot sa nu se opereze si pot ramane asa pana la menopauza, moment in care fibromul va disparea de la sine. Pentru persoanele care au simptome se recomanda operatia, deoarece acestea pot dezvolta cancer de endometru sau cancer de col uterin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *