0

Ai primit un ceas de mana si nu stii cum sa il porti si sa il asortezi? Stilistii te sfatuiesc

Unul din cele mai apreciate cadouri pe care le primesc barbatii sunt ceasurile de mana. Pentru ca domnii nu au prea multe optiuni pentru a purta bijuteriile asa cum au femeile, ceasurile de mana reprezinta un mod impresionant de a-si arata stilul, de a-si completa tinutele elegante, sport sau casual si de a starni reactii pozitive din partea celor din jur.

De-a lungul timpului, modelele de ceasuri barbatesti s-au dovedit a fi nu numai un mod de exprimare a statutului social, ci si un mod de a exprima stilul vestimentar, personalitatea si desigur, si un accesoriu foarte util.

Ceasul se poarta pe mana stanga – adevar sau mit?

Alegerea ceasului de mana nu este singura provocare cu care se confrunta barbatii, ci foarte multi dintre ei nu stiu pe ce mana se poarta ceasul. Cei care se uita la prietenii lor sau la colegii de munca pentru a realiza cum se poarta corect un ceas nu au prea mari sanse sa se lamureasca in acest sens, pentru ca oamenii poarta ceasul asa cum considera de cuviinta sau cum le vine mai la indeamana, fara a tine cont de reguli sau de sfaturi ale specialistilor.

Daca femeile poarta ceasul pe incheietura mainii opusa pe care poarta bratarile, in cazul barbatilor aceasta regula nu se aplica. Marea majoritate a oamenilor sunt dreptaci, iar mana lor dominanta este stanga. De aceea, majoritatea ceasurilor sunt proiectat in acest sens, pentru a le fi mult mai usor barbatilor sa citeasca un ceas ce sta pe incheietura mainii stangi. Detaliile de pe cadran sunt mult mai usor de vazut, iar controalele sunt mai usor de utilizat.

Ceasul purtat pe mana stanga este o actiune reflexa, mai ales ca mana dreapta este folosita mult mai eficient pentru a aseza ceasul pe incheietura si pentru a incheia cureaua.

Folosirea ceasului pe mana stanga – explicatii istorice

La inceput, barbatii au folosit ceasurile de buzunar, o optiune eleganta si foarte la moda pana in secolul XX, cand ceasul de mana a devenit o optiune adoptata de cei din inalta societate. Ceasurile au fost purtate pe mana stanga de la aparitia lor, tinand cont de dexteritatea pe care dreptacii o au in mana dreapta cu care pot incheia mai usor si pot regla functiile ceasului.

Acum, ceasurile de mana inteligente sunt concepute pentru a fi purtate in acelasi mod ca si ceasurile de mana traditionale. Unii producatori de ceasuri inteligente chiar sugereaza clientilor sa poarte ceasul pe mana stanga datorita designului, dar si pentru a permite functiilor sa fie accesate in mod corect, una din aceste functii fiind cea de masurare a frecventei cardiace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *