0

Ce înseamnă Data Center?

data-center

Data Center (centru de procesare a informațiilor) este o platformă specială care este utilizată pentru plasarea fizică a serverelor și a echipamentelor de comunicații utilizate. Principalele sarcini ale centrelor de date sunt prelucrarea și stocarea informațiilor; transfer de date.

Printre serviciile oferite de centrele de date, cele mai solicitate sunt găzduirea virtuală, închirierea serverelor, plasarea fizică a serverelor, servere dedicate, serviciile VPS. În plus, Data Center poate oferi servicii de backup, la distanță la locul de muncă și diverse soluții cloud.

De regulă, un centru de date este situat lângă stațiile operatorilor de telefonie mobilă. Lățimea totală de bandă a centrului de date și calitatea serviciilor furnizate depind de durata de funcționare a acestuia – timpul de disponibilitate a serviciilor situate în acest centru de date.

Data Center este o clădire specializată, care găzduiește hardware-ul și infrastructura serverului, oferind abonaților săi conexiunea fiabilă la canalele de internet. În cuvinte simple, centrul de date este un domeniu specific în care serverele companiilor sunt găzduite fizic. Această zonă este supravegheată non-stop de securitate și sunt furnizate condițiile climatice și tehnice necesare pentru a asigura performanța fiabilă a centrelor de date.

Centre de date

Centrele de date sau Data Center sunt concepute pentru stocarea securizată, procesarea și distribuirea eficientă a informațiilor și sunt utilizate în principal de către clienții corporativi pentru soluția lor de afaceri. Cu serviciile oferite de centrele de date, clienții săi au posibilitatea de a economisi considerabil fondurile companiilor, deoarece dispare necesitatea de a menține infrastructura IT pentru companiile lor.

Fiecare Data Center are propriile sale infrastructuri de informații, telecomunicații și inginerie care își îndeplinesc funcțiile în mod corespunzător. Astfel, infrastructura informațională oferă funcțiile de bază ale DC, și anume, stocarea și prelucrarea informațiilor. Infrastructura de telecomunicații asigură conexiunea și transmiterea eficientă a datelor între servere și clienți. Infrastructura de inginerie gestionează funcționarea continuă și fiabilă a tuturor sistemelor implicate.

Centrele de date moderne oferă clienților lor o gamă largă de servicii de bază și suplimentare.

Servicii de bază

  1. Închiriere rack

Ți se oferă să găzduiești serverele tale prin închirierea completă sau parțială a dulapurilor rack. Acest serviciu este o soluție bună pentru companiile care necesită rafturi separate pentru adăpostirea echipamentelor lor (în conformitate cu politica lor de securitate).

  1. Serviciu de găzduire a serverului

Este o opțiune bună dacă compania ta nu are hardware-ul IT de configurație specifică. De asemenea, poți închiria un astfel de hardware IT pe loc.

  1. Colocare

Dispunerea fizică a serverelor. Îți poți găzdui serverele pe platforma dedicată a Data Center.

  1. Soluție VPS

Oferă găzduirea unui server virtual dedicat.

  1. Găzduirea virtuală îți oferă un serviciu de găzduire web de încredere.

Servicii suplimentare

  • Servicii de backup
  • Soluții cloud

Astăzi companiile care oferă astfel de servicii îți pot oferi o gamă largă de servicii fiabile datorită propriului Data Center, printre care se pot găsi: închiriere rack, VPScolocație, găzduire. Acest lucru, înseamnă că, folosind serviciile companiei respective, vei beneficia de asistență tehnică 24/7, sursă de alimentare fără întrerupere pentru instalațiile tale și sistem de răcire redundant, canale de internet durabile, cu un debit total de 260 GB/s. Și, de asemenea, vei avea avantajul sistemului de securitate de nivel superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *