0

Care sunt principalele echipe de fotbal din Franța?

ligue-1-fra-1584978024-34588

Fotbalul la nivel european este în plină ascensiune, remarcându-se tot mai multe echipe din tot mai multe țări în cele mai importante campionate de fotbal. Franța este o țară care ocupă un loc important în ceea ce privește fotbalul european și a avut de-a lungul timpului multe echipe care s-au remarcat la nivel mondial. O să îți prezint principalele echipe de fotbal cu care Franța se mândrește și care au avut o evoluție spectaculoasă în lumea fotbalului.

Echipa Națională

Echipa națională de fotbal a Franței, care mai este cunoscută de către pasionați ca Les Bleus este și cea mai importantă echipă a Franței. Aceasta este gestionată de către Federația Franceză de Fotbal. Anii 90’ au fost cei mai benefici ani pentru echipa națională fiind și generația renumitului Zidane. Echipa din care făcea parte Zidane a jucat în semifinalele Euro 1996, mai apoi în anul 1998 reușind celebra performanță de a câștiga Cupa Mondială de fotbal. În anul 2000 aceasta a câștigat trofeul european din Belgia și Olanda. Printre jucătorii faimoși pe care echipa i-a avut se numără și Just Fontaine, Raymond Kopa și Michel Platini.

Olympique Lyonnais

O echipă foarte cunoscut cu care se poate mândri Franța este Olympique Lyonnais, cunoscută și ca Lyon. Aceasta s-a remarcat prin multe titluri câștigate. A câștigat șase Trophees des Champions, a cucerit nu mai puțin de trei campionate din Ligue 1 și Cupe ale Franței. Lyon a jucat de 7 ori în Liga Campionilor, iar în 2010 a ajuns în semifinale și a fost învinsă de Bayern Munchen. Din această echipă fac parte jucători ca Memphis Depay, Houssem Aouar sau Moussa Dembele.

Paris Saint-Germain FC

Alta echipă care s-a remarcat în fotbalul mondial și aparține Franței este Paris Saint-Germain FC, cunoscută ca PSG și evoluează în prezent în Ligue 1. Clubul PSG a fost fondat în 1970 prin fuziunea dintre Paris FC și Stade Saint-Germain, extrem de apreciată de către tipserii profesioniști dar si de amatorii de ponturi Franta. Aceasta joacă în Ligue 1 din 1974 și a câștigat nu mai puțin de 6 titluri în această competiție. Pe lângă această performanță se numără și altele precum zece Cupe ale Franței, șase Copue de la Ligue și cinci Trophee des Champions. Printre faimoasele nume care se găsesc în această echipă se numără Neymar, Kylian Mbappe și Mauro Icardi.

AS Saint-Etienne

AS Saint-Etienne este iar o echipă foarte cunoscută care are o evoluție surprinzătoare în cea mai importantă competiție de fotbal Franceză, Ligue 1. A fost fondată în anul 1919 și se numără printre cele mai de succes echipe de fotbal franceze. Printre jucătorii din echipă se numără Adil Aouchiche și Yvan Neyou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *