0

Ce poti vizita in Turda

Cheile Turzii sunt un obiectiv turistic ce toata Europa il cunoaste, dar putini stiu de faptul ca se poate petrece un weekend intreg in aceasta localitate si dincolo de asta putini au habar de faptul ca mai exista si alte chestii interesante de facut aici.

De exemplu daca o sa cautati cazare salina Turda o sa vedeti ca exista un hotel cochet: Salis Hotel & Medical Spa unde pana si cei mai pretentiosi oameni vor avea nevoile satisfacute. Desi este un oras micut atunci cand o sa cautati un restaurant Turda puteti vedea ca bucatarii de aici nu va vor dezamagi. Dar dincolo de asta, hai sa vedem impreuna ce se mai poate vizita in micul orasel Turda daca cumva vreti sa il vedeti din perspectiva unui turist.

Potaissa, cum i se spunea odată, deține câteva atracții turistice care trebuie incluse pe lista oricărui vizitator. Dacă timpul îți permite, poți face un circuit pe durata unei zile întregi. În ciuda faptului că este un oraș micuț, veți găsi destule oferte pentru cazare Turda.

1. Salina Turda
Un obiectiv turistic principal, atractiv care va impresiona pe oricine. Fiind o mină de sare săpată încă din Evul Mediul pentru resursele sale valoroase, în prezent este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania.
Te gândești la opțiuni de cazare pentru salina Turda? Nu e cazul! Pentru o experiență complexă te poți bucura de serviciile complete de cazare în Turda a unui hotel cochet: Salis Hotel & Medical Spa.

2. Cheile Turzii
Cheile Turzii sunt o atracție naturală. Că ești o fire mai aventuroasă sau mai reticentă, cu siguranță te cei bucura de o priveliște care îți va tăia răsuflarea. Peisajele create de natură prin hidrografie și vegetație, vor trezi un puternic sentiment de apreciere.

3. Castrul roman Potaissa
Poți porni în plimbare de la cazare Turda până Castrul Potaissa, cel mai mare de acest tip din Dacia de odinioară. Fiind o construcție militară de apărare, se pot observa și astăzi elemente definitorii ale strategiilor militare folosite pe atunci.

4. Biserica Reformato – Calvină
Cel mai vechi monument păstrat din Turda Veche, Biserica datează din anul 1387. O biserică gotică, impunătoare care transmite istoria mai departe. Fiind situată chiar în centrul orașului, te vei putea deplasa ușor de la cazare Turda până la acest obiectiv.

5. Muzeul de istorie
Dacă ai ales o opțiune de cazare Turda și ți-a rămas puțin timp, vizitează Muzeul de Istorie. Aici vei găsi numeroase piese cu o valoare documentară importantă, descoperite la Castrul Potaissa.

Asa ca daca cumva veniti aici doar pentru salina, ar fi bine sa ramaneti peste noapte pentru ca nu o sa va plictisiti. Multi vin pentru salina si pleaca fara sa stie ca exista unitati de cazare in Turda care indeplinesc cele mai bune conditii. Poti vizita mai multe lucruri decat salina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *